Cum arată un Mustang Mach 1 clasic, nemişcat 40 de ani şi neglijat de 2 proprietari

23 Martie 2021, 18:58
Denis Godorozea
Pe un site de profil a fost scos în vânzare prin licitaţie un exemplar interesant Ford Mustang Mach 1. Bijuteria clasică a menţinut toate componentele interioare şi de caroserie în stare originală, chiar dacă a fost neglijat de 2 proprietari şi a stat nemişcat timp de 40 de ani. Acum maşina are şansa să capete o nouă viaţă, ajungând în garajul noului proprietar, care să-i cunoască valoarea adevărată.
Istoria acestui Mustang Mach 1 produs în 1969 este asemănătoare cu ceea prin ce trec multe automobile vechi, însă nu e chiar o soartă pe care o merită un muscle car clasic de talia lui Mach 1. Maşina a stat nemişcată aproximativ 40 de ani, potrivit proprietarului actual, care a achiziţionat-o în 1995, când maşina fusese abandonată timp de 14 ani. Noul proprietar nu a îndrăznit să circule cu bijuteria asta şi, la rândul său, a menţinut-o nemişcată încă timp de 26 ani.
Uimitor este că chiar şi cu un aşa tratament nemeritat, acest Mustang Mach 1 are încă motor funcţional. Înainte de a scoate maşina în vânzare proprietarul actual a dispus înlocuirea componentelor uzate, precum bateria, rezervorul şi pompa de combustibil, anvelopele, componentele sistemului de frânare, filtrele şi uleiul de motor. Proprietarul a relatat, însă, că până şi benzina de stocată de 4 decenii în vechiul rezervor nu a pierdut complet din proprietăţile sale.
Elementele uzate vor fi transmise, la solicitare, viitorului proprietar, iar marele avantaj pe care-l are acest Mustang este starea lui originală, cu tapiseria clasică din piele şi elemente de caroserie neavariate, deşi, cel mai probabil, supuse şi ele uzurii în urma depozitării neglijente.

Vânzătorul asigură că acest Mustang Mach 1 este complet funcţional la ora actuală, deci chiar la 52 de ani de când a fost produs, 40 dintre care a stat pe loc. Sub capota muscle car-ului se află benzinarul V8 de 5.8 litri, originalul Windsor, ce dezvoltă 253 CP. Nu cunoaştem, însă, câţi din aceşti cai mai sunt disponibili acum sub capota maşinii.
0
3,457
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!