Distrugeri în lanţ pe o autostradă din Germania din cauza căderii unui balast de 10 tone dintr-un camion

8 Martie 2021, 17:01
Redacţia PiataAuto.md
Un caz foarte bizar e raportat azi de poliţia din Germania. Sâmbătă după amiază un camion DAF din Olanda pe deplasa pe autostrada A9 din apropiere de Munchen, iar în semiremorca sa şoferul primise cu ceva timp în urmă o încărcătură mai specială: câteva balasturi compacte, de aproape 10 tone fiecare, folosite la echilibrarea macaralelor mari.
Cei care i-a încărcat camionul şoferului l-au asigurat că la o greutate de 10 tone, asemenea balasturi nu mai au cum se mişca prin remorcă, prin urmare nu mai e nevoie de nici o prindere suplimentară. Şoferul a acceptat şi a pornit la drum, dar pe un segment aflat în reparaţii de pe autostrada A9, într-o curbă, greutăţile au alunecat toate spre stânga, atât de mult încât roţile drepte ale remorcii s-au ridicat în aer.
În toată această vâltoare, un balast a spart peretele remorcii şi a ajuns pe autostradă, pe contrasens, numai căderea celor 10 tone pe asfalt provocând o gaură de 30 cm adâncime şi 50 lăţime. După această cădere, însă, un alt automobil de pe contrasens a frânat brusc, pentru a nu intra din plin în balast, însă un Audi, care venea din spate, n-a reuşit să observe la timp pericolul şi a lovit din spate primul automobil. Din fericire, nici un om n-a fost rănit.
Astfel, transportarea periculoasă a acestei încărcături a promovat deteriorarea remorcii, deteriorarea asfaltului de pe autostradă, dar şi avarierea a două automobile. Poliţiştii germani estimează pagubele totale la peste 50,000 euro, iar şoferul camionului s-a ales cu un proces penal şi urmează a fi tras la răspundere.
0
1,278
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!