Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Dodge va lipsi hoţii de cai putere. Americanii lansează un nou sistem de siguranţă

25 Martie 2021 - 16:52
Denis Godorozea
Dodge a pregătit un răspuns pentru cumpărătorii săi americani, care critică compania pentru sistemul de alarmă şi siguranţă mult prea simplu, din cauza căruia modelele Dodge ajung prada uşoară a hoţilor de automobile. Acum cele mai performante versiuni Challenger şi Charger vor fi echipate cu sisteme de siguranţă împotriva hoţilor în două etape, unul absolut nou pentru întreaga industrie auto.
Primele modele ce vor beneficia de noul sistem de siguranţă vor fi, astfel, sportivele din seria SRT, coupe-ul Challenger şi sedanul Charger. Primul nivel de siguranţă include alarma tradiţională şi imobilizatorul, răspândite de mai mulţi ani pe cea mai mare parte de automobile. Însă, în cazul în care hoţii iscusiţi vor putea depăşi acest prim nivel de siguranţă, imediat va fi inclus cel de-al doilea, care va deactiva pedala acceleratorului lăsând, astfel, hoţii fără şanse să plece. Maşinile se vor putea deplasa în continuare şi în acest caz, însă doar la ralanţi, deci doar în limita celor 700-900 rpm. În acest caz, motorul dezvoltă doar 3 CP şi 30 Nm, iar maşina înaintează cu vreo 7-8 km/h.
Sistemul va fi instalat pe toate unităţile Challenger SRT şi Charger SRT începând cu cea de-a doua jumătate a acestui an, iar cei ce deţin un asemenea model de generaţie curentă vor putea instala gratuit o actualizare de soft pentru a beneficia de protecţia dublă, vizitând service-ul autorizat. Fireşte, cei mai iscusiţi hoţi vor identifica o modalitate de a depăşi şi acest nivel de siguranţă, iar misiunea constructorilor este de a fi şi mai inventivi.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter