Electrificare ireversibilă: primul oraş din lume unde a fost interzisă construcţia noilor benzinării

2 Martie 2021, 14:14
Denis Godorozea
Petaluma, statul California, SUA, devine primul oraş din lume în care se interzice în totalitate construcţia noilor staţii de alimentare cu carburant. Autorităţile au votat unanim un proiect de lege în acest sens, scopul căruia este electrificarea parcului de automobile deţinute de locuitori. De altfel, conform unei decizii precedente, comercializarea automobilelor cu sisteme de propulsie clasice ar urma să fie interzisă în următorii 15 ani.
De menţionat, că noi staţii de alimentare cu combustibil nu mai pot fi construite în oraşul Petaluma încă din 2019, însă atunci această decizie a fost votată pe o perioadă determinată de timp. De această dată, însă, interdicţia nu are vreo limită indicată, iar astfel în oraş nu vor mai apărea vreodată benzinării noi. Pe lângă această interdicţie, benzinăriile existente nu mai au dreptul să mărească numărul de pompe de alimentare cu combustibil. Autorităţile urmăresc reducerea numărului de staţii de alimentare cu combustibil şi stimularea locuitorilor să cumpere electromobile.
Amintim că California a devenit şi primul stat din SUA care a planificat interzicerea vânzării automobilelor cu motoare pe benzină şi motorină din 2035, urmând să devină un stat neutru din punct de vedere al emisiilor de CO2 din 2045 prin implementarea altor proiecte şi limitări legislative privind mai multe ramuri de industrie. Autorităţile locale din Petaluma au votat, însă, proiecte şi mai agresive, urmând să interzică înmatricularea maşinilor cu sisteme hibride de propulsie din 2030.

Petaluma este un oraş cu o suprafaţă totală de 37,527 km2 cu un număr total de locuitori estimat în 2019 la 60.5 mii persoane.
0
1,201
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!