Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Electromobilul EV6 GT devine cel mai rapid KIA de serie produs de compania coreeană

31 Martie 2021 - 09:33
Denis Godorozea
KIA prezintă versiunea de top pentru electromobil din noua familie bazată pe platforma E-GMP — EV6 GT. În noua interpretare sportivă, hatch-ul electric devine cel mai rapid model de serie produs vreodată de KIA, capabil să concureze la grila de start chiar şi cu un Porsche Taycan sau Audi RS e-tron GT! Dar să le luăm pe rând, or KIA are de ceva timp obiceiul de a prezenta noile modele în două etape: iniţial designul, apoi şi informaţiile tehnice.
Deşi pare un model destul de compact în imagini, KIA EV6 este un jucător al segmentului D, deci cam de talia sedanului K5, care a înlocuit Optima în gama coreenilor. În lungime EV6 măsoară 4,680 mm, pe când ampatamentul constituie 2,900 mm, record pentru aşa dimensiuni, ce se datorează platformei dedicate electromobilelor. În funcţie de versiune electromobilul cântăreşte între 1.8 şi 2.0 tone.
Lista motorizărilor este deschisă de versiunea Standard Range, cu baterie de 58 kWh (400 km autonomie) şi un singur motor pe puntea spate, de 170 CP şi 350 Nm. Urmează versiunea cu două motoare electrice în cadrul sistemului de tracţiune integrală, cu 235 CP şi 605 Nm la activ, cu aceeaşi baterie de 58 kWh (380 km autonomie). La rândul ei, versiunea Long Range oferă o baterie de 77.4 kWh, ce oferă 510 sau 490 km autonomie maximă, în funcţie de versiune (2WD sau 4WD). În acest caz versiunea cu tracţiune spate are un motor de 228 CP şi 350 Nm, pe când cea cu tracţiune integrală are 325 CP şi 605 Nm, putere maximă generată de tandemul format din două motoare electrice.
Gama este dominată de varianta EV6 GT, una de performanţă, ce pune la dispoziţia şoferului două motoare electrice, ce generează 585 CP şi 740 Nm, un record de putere pentru KIA! Bateria de 77.4 kWh promite în acest caz o autonomie de cel mult 400 km, aceasta fiind sacrificată de dragul timpului de acceleraţie de la 0 la 100 km/h de doar 3.5 secunde şi o viteză maximă de 260 km/h.
Printre alte avantaje aduse de platforma E-GMP se numără şi capacitatea de încărcare de la prize rapide cu până la 350 kW. În acest caz electromobilul poate căpăta o autonomie de 100 km/h într-o repriză de încărcare de doar 5 minute, pe când până la 80% de energie vor fi recuperate timp de doar 18 minute. Tot cu E-GMP coreenii anunţă şi un sistem de pilot automat de nivelul II, promis anterior şi pentru Hyundai Ioniq 5.
KIA EV6 va deveni un model global, urmând ca toate versiunile anunţate acum să fie disponibile pe pieţele unde este prezent constructorul sud-coreean. În Europa electromobilul înrudit cu Hyundai Ioniq 5 îşi va face apariţia în toamna acestui an. Preţurile vor fi anunţate mai aproape de debutul comercial.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter