Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Hennessey a transformat sportiva McLaren 765LT într-un monstru mai rapid decât Bugatti Chiron

5 Martie 2021 - 17:34
Denis Godorozea
Americanii de la Hennessey vin în ajutorul McLaren pentru a crea o sportivă capabilă să spulbere recordurile de acceleraţie stabilite de Bugatti — de această dată prada tunerilor a devenit supercar-ul McLaren 765LT, dezvăluit în premieră anul trecut. Maşina din imagine este una din cele 765 unităţi vândute în cadrul seriei limitate, dar una care le poate bate pe toate pe circuitul de curse şi în toate exerciţiile de viteză posibile.
Tunerii Hennessey nu au modificat aspectul exterior sau habitaclul sportivei. Mai mult de atât, componentele tehnice au rămas şi ele neschimbate, cu excepţia unităţii de propulsie, benzinarului biturbo V8 de 4.0 litri. Americanii au instalat aici o nouă unitate de control, sisteme de admisie şi evacuare modificate. Aceste schimbări au rezultat într-o creştere de 249 CP, de la 765 CP până la 1,014 CP. Hennessey nu specifică, însă, şi cuplul maxim disponibil, însă standard sportiva este capabilă de 800 Nm. Bănuim noi că şi la acest capitol au fost înregistrate creşteri considerabile.
În consecinţă, McLaren 765LT modificat de Hennessey poate accelera de la 0 la 100 km/h în doar 2.1 secunde, cu 0.7 secunde mai rapid decât anterior. Astfel, creaţia americanilor devine şi una dintre cele mai rapide automobile cu tracţiune pe puntea spate. Pe traseul de un sfert de milă această maşină indică un timp de 9.532 secunde, viteza maximă la finalul cursei fiind de 237 km/h. Americanii nu au dezvăluit, însă, ce viteză maximă poate atinge acest McLaren fără careva limite de distanţă, atunci când versiunea standard produsă de britanici poate rula cu cel mult 330 km/h.
Preţul modificărulor este relativ accesibil, de 24,950 dolari. În special în raport cu preţul de start al acestei maşini, de cel puţin 358 mii dolari americani în SUA. Hennessey mai oferă şi garanţie pentru propria creaţie, tradiţional de 3 ani sau în limita a 36 mii mile (aproximativ 58 mii km).
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter