Hibrid cu gaz-benzină, oficial, din uzină: UE le-a permis constructorilor să producă hibride alimentate cu GPL

29 Martie 2021, 12:46
Denis Godorozea
Dacă v-a amuzat vreodată să vedeţi un Prius alimentând cu gaz la benzinărie fiind, practic, un soi de hibrid triplu, acum aşa maşini vor putea fi produse de constructorii auto şi comercializate în Europa pe cale oficială. Acest lucru va fi posibil graţie deciziei recente a autorităţilor europene, care au permis producţia sistemelor de propulsie electrificate, alimentate cu benzină şi gaz. Însă, la această etapă, este vorba despre montarea unor sisteme micro-hibride.
Conform deciziei autorităţilor, sistemele micro-hibride de 12V şi 48V vor putea fi montate pe sisteme alimentate cu orice tip de combustibil derivat din gazul natural, inclusiv metan şi etanol. În consecinţă, vehiculele alimentate cu gaz vor deveni şi mai ecologice, fiind considerate o alternativă eficientă sistemelor de propulsie tradiţionale. Amintim că sistemul micro-hibrid permite stoparea motorului atunci când vehicului staţionează sau frânează cu scopul de a economisi din combustibil şi, în consecinţă, să reducă nivelul de emisii.
Anterior mai mulţi constructori auto europeni, japonezi şi americani şi-au exprimat interesul pentru asemenea unităţi de propulsie. În urma deciziei adoptate de autorităţile europene, primele vehicule micro-hibride alimentate cu gaz îşi vor face apariţia în viitorul apropiat, or conversia unităţilor de propulsie tradiţionale în micro-hibride nu necesită prea mult efort şi cercetări.
Tu ce zici de un asemenea tip de sisteme micro-hibride? Ai opta pentru un vehicul alimentat cu gaz, echipat cu un sistem electric de 12V sau 48V?
0
1,351
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!