Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Honda, nevoită să desfiinţeze uzina din Marea Britanie pentru că nimeni nu vrea să o cumpere

29 Martie 2021 - 15:28
Denis Godorozea
Honda nu va mai produce automobile în Marea Britanie — japonezii au încercat să-şi vândă uzina bazată în Swindon, construită în 1985, dar se pare că nici un constructor auto nu s-a arătat interesat de liniile de producţie nipone. În consecinţă, Honda se vede nevoită să desfiinţeze uzina, urmând să vândă separat teritoriul.
Japonezii au început să producă automobile la propria uzină din Swindon acum peste 36 ani, cu o capacitate de producţie de peste 200,000 automobile pe an. La ora actuală, însă, singurul model produs aici este compacta Civic, ce enumeră doar câteva zeci de mii de unităţi, o parte din care este livrată pe pieţele europene, dar şi în SUA, unde Civic se bucură de o cerere mult mai mare. De altfel, Civic se produce şi pe teritoriul SUA pentru pieţele nord-americane, iar astfel Honda nu mai are vreun motiv să menţină uzina britanică.
Producţia Civic la uzina din Marea Britanie va fi oprită în luna iulie a acestui an, după care uzina va fi desfiinţată. Noua generaţie a compactei, dacă va fi oferită în Europa, va fi livrată de la alte uzine Honda. După stoparea producţiei Honda va vinde separat terenul de 150 ha companiei Panattoni, care se obligă, conform contractului, să investească în dezvoltare circa 700 milioane lire sterline şi să asigure regiunea cu noi locuri de muncă. Utilajele uzinei urmează să fie vândute prin licitaţie.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter