Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Honda se va înrudi cu General Motors în proces de electrificare. Japonezii vor utiliza platforme americane

16 Martie 2021 - 17:09
Denis Godorozea
Honda are planuri măreţe de electrificare, dar se pare că japonezii vor implementa strategii diverse în acest sens în funcţie de piaţa ţintită. În Europa, de exemplu, japonezii oferă la ora actuală modelul Honda e, un electromobil compact cu design retro, 100% original. Dar pentru piaţa americană (cel puţin), japonezii vor opta pentru o platformă dedicată electromobilelor mari.
Mai devreme Honda şi General Motors anunţau un plan amplu conform căruia japonezii urmau să producă propriile modele, în special electrice, la uzinele americanilor din Statele Unite. Mai nou, părţile au dezvăluit că Honda se va înrudi cu modelele gigantului american, urmând să utilizeze platforma Ultium — arhitectură modulară pe baza căreia a debutat crossover-ul electric Cadillac Lyriq.
Deocamdată Honda nu a oferit prea multe detalii referitor la segmentul de piaţă ţintit, dar nici despre caracterisiticile şi termenii exacţi de apariţie. În schimb, japonezii anunţă planuri de electrificare inclusiv pentru brandul premium Acura în SUA. Cel mai probabil, ca şi Cadillac Lyriq, cele două modele electrice vor fi SUV-uri, or acesta e şi cel mai solicitat segment la ora actuală, chiar şi în gama electromobilelor. Pe piaţă cele două maşini ar urma să apară din 2024 cel puţin în SUA şi Canada.
De menţionat, că Cadillac Lyriq, dezvăluit pentru prima dată în vara anului trecut, nu a oferit detalii complete referitor la parametrii tehnici. Respectiv, nu putem nici măcar să anticipăm cam ce performanţe vor fi oferite de Honda. Ei bine, în dimensiuni similare, modelele cu embleme nipone ar putea prelua bateria de 100 kWh, confirmată şi pentru Lyriq.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter