Informaţii despre viitorul sedan electric EQS: versiunea Mercedes-AMG va avea peste 600 CP

19 Martie 2021, 16:09
Denis Godorozea
Premiera noului Mercedes-Benz EQS este tot mai aproape — nava amiral electrică din Stuttgart va fi prezentată în următoarele săptămâni, urmând să fie lasnată simultan pe cele mai importante pieţe pentru Mercedes-Benz. Până la debut, divizia americană a dezvăluit informaţii despre primele 4 motorizări ce vor fi oferite pentru EQS, toate cu tracţiune integrală, inclusiv o versiune preparată de Mercedes-AMG.
Mercedes-Benz EQS va fi primul electromobil lansat pe platforma modulară revoluţionară MEA, dezvoltată de germani special pentru electromobile. Ulterior, platforma va fi preluată de sedanul mai compact, EQE, dar şi SUV-urile din acelaşi segment de piaţă, mai mari decât actualele EQA şi EQC. Din momentul lansării sedanul de top EQS va fi disponibil cu 4 versiuni, toate cu câte cel puţin 2 motoare electrice în cadrul sistemului de tracţiune integrală.
Iniţial, cea mai accesibilă versiune va purta indicele EQS 450 şi va avea un sistem electric capabil să genereze cumulativ 345 CP. Nu se cunoaşte capacitatea exactă a bateriei, dar în această ipostază sedanul va putea parcurge până la 440 km cu un singur plin. Pe o treaptă mai sus se va situa versiunea EQS 450+, cu aceeaşi configuraţie a motoarelor electrice, dar cu o baterie mai mare, capabilă să asigure o autonomie de până la 550 km.
În gama Mercedes-Benz EQS varianta de top va avea indicele 580, cu motoare electrice cu un total de 516 CP şi o autonomie de circa 500 km. Cea mai scumpă va fi versiunea cu emblemele Mercedes-AMG, ce va avea la activ 630 CP. Nu se cunoaşte, însă, autonomia versiunii de performanţă, dar putem anticipa că va fi cam la nivelul versiunii incipiente 450.

În SUA cel mai accesibil Mercedes-Benz EQS 450 va porni de la aproximativ 80 mii dolari americani, pe când varianta de top Mercedes-AMG ar putea depăşi suma de 100 mii sau chiar 120 mii dolari.
0
1,533
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!