Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Jeep prezintă versiunea electrică a lui Wrangler, cu cutie manuală şi tracţiune integrală

22 Martie 2021 - 15:54
Denis Godorozea
Jeep publică primele imagini şi informaţii despre versiunea de serie a offroader-ului Wrangler, numită Magneto, care debutează deocamdată în formă de concept. Americanii au sugerează că varianta de serie nu doar va aduce un sistem de propulsie ecologic, dar va menţine posibilităţile avansate pe teren accidentat. Cea mai curioasă parte a conceptului Magneto este că acesta păstrează până şi cutia manuală cu transmisie clasică integrală.
Wrangler Magneto are la bază versiunea de serie Rubicon, ce-i aduce o listă de echipamente opţionale speciale pentru aventuri în offroad. Printre acestea — decorul specific din plastic, barele metalice de protecţie, troliul integrat, portierele detaşabile şi anvelope de offroad. Decorul de culoare albastră trădează, însă, substratul tehnic electrificat al maşinii.
Versiunea electrică Magneto va putea fi văzută în acţiune în următoarele zile, dar la ora actuală conceptul este, totuşi, departe de producţia de serie, versiunea comercială urmând să apară pe parcursul următoarelor 12-18 luni. Cel mai probabil, în calea sa spre producţia de serie Magneto va fi lipsit, totuşi, de cutia manuală şi sistemul de tracţiune integrală clasică.
De altfel, prin menţinerea transmisiei obişnuite, identice cu cele oferite pe Wrangler Rubicon, de exemplu, americanii doar au simplificat transformarea Wrangler-ului într-un offroader electric, eliminând din ecuaţie benzinarul V6 de 3.6 litri, înlocuit cu un motor electric ce dezvoltă 290 CP şi 370 Nm. Acesta este alimentat de baterii cu o capacitate totală de 70 kWh, divizate în 4 seturi instalate pe unde s-a găsit loc pentru ele la bord. În aceste condiţii, autonomia maximă constituie circa 350 km. Jeep nu dezvăluie caracteristicile complete, dar sugerează că conceptul poate accelera până la 100 km/h în aproximativ 7 secunde.
Conceptul nu oferă prea multe detalii despre versiunea de serie Magneto, însă aceasta va exista în interpretarea actuală a lui Wrangler, or a fost promisă de americani cam tot atunci, când apărea Ford Bronco. De menţionat, că şi varianta de serie va fi, de fapt, convertită din versiunile tradiţionale cu motoare termice, dar cel mai probabil constructorul va renunţa la transmisia manuală în favoarea uneia mai specifice pentru electromobile. Motorul electric, însă, tot sub capotă se va situa.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter