Lada profită de Brexit: offroader-ul Niva Legend revine în Marea Britanie

15 Martie 2021, 15:16
Denis Godorozea
În ciuda tuturor dificultăţilor cu care s-au ciocnit constructorii auto de talie mondială în urma părăsirii Uniunii Europene de către Marea Britanie, ruşii de la Lada se pare că pot profita din plin de pe urma Brexit-ului, fără vreun context politic. Or, după plecarea din toate ţările-membre UE în legătură cu căderea cererii şi normelor de poluare severe, Lada Niva Legend revine în Marea Britanie!
Nu vorbim în acest caz despre o revenire oficială, or cel mai probabil pe teritoriul Regatului Unit nu va exista vreun showroom Lada, însă cel puţin faimosul offroader sovietic va putea fi comandat legal, cu posibilităţi de personalizare, nou-nouţ şi direct de la uzina de producţie din Rusia. Maşina poate fi comandată prin intermediul companiei Blackheath Developments Ltd, care a plasat un anunţ în acest sens pe propriul site. De menţionat, că compania a importat modelele ruseşti din 2010, însă în 2016 a fost nevoită să oprească importul din cauza normelor de poluare adoptate la nivelul UE.
Şi mai interesante sunt informaţiile plasate pe site. Pe lângă laudele aduse la adresa maşinii arhaice, importatorul declară că producţia Lada Niva se va încheia la finele anului 2023, deci cei interesaţi au un termen limitat pentru a plasa comanda. Ei bine, poate ar fi vorba de informaţii furnizate din interiorul Lada, or oficial ruşii nu au specificat vreun termen de pensionare pentru Niva clasică. Preţurile pentru Lada Niva Legend pornesc în Marea Britanie de la 12,300 lire sterline în versiunea de bază cu 3 portiere. Fireşte, în această interpretare Niva nu oferă careva sisteme de siguranţă moderne la bord, dar nici airbag-uri.
0
1,770
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!