Lamborghini Urus a devenit cel mai rapid SUV pe gheaţa lacului Baikal

24 Martie 2021, 14:28
Denis Godorozea
Lamborghini Urus a devenit cel mai rapid SUV din segment pe gheaţa lacului Baikal — recordul de viteză a fost stabilit în cadrul evenimentului Zilele vitezei pe gheaţa lacului Baikal, însă deocamdată organizatorii nu au confirmat oficial recordul stabilit de SUV-ul italian. Constructorul declară, însă, că Urus a reuşit să atingă viteza de 298 km/h pe gheaţă.
În cadrul evenimentului mai multe modele de performanţă din gamele diverşilor constructori auto s-au antrenat în exerciţii de performanţă pe lacul îngheţat Baikal din Rusia. Pe lângă viteza maximă atinsă pe o porţiune de "drum", maşinile s-au antrenat şi în alte exerciţii, precum stabilirea unei viteze maxime pe o porţiune limitată la un kilometru distanţă, la acest capitol Urus obţinând o medie de 114 km/h.
Anterior recordul de viteză în rândul SUV-urilor a aparţinut offroader-ului Jeep Grand Cherokee TrackHawk, care în 2019 a rulat cu viteza maximă de 280 km/h. Lamborghini menţionează că Urus a reuşit să bată acest record chiar şi în ciuda condiţiilor de vreme nefavorabile, cu vânt puternic şi pe un strat de apă de câţiva milimetri format în urma temperaturilor pozitive.
Recordul absolut aparţine, însă, în continuare sportivei Audi RS6 Avant, care în 2013 a reuşit să atingă viteza maximă de 335 km/h. Rezultatele oficiale înregistrate conform standardelor FIA vor fi dezvăluite în luna aprilie a acestui an, dar este puţin probabil ca vreun model să reuşească să bată recordul Audi. În segmentul SUV-urilor, însă, Urus are toate şansele să devină noul lider în clasament.
0
1,825
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!