Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Legendă dată uitării, dar apreciată de fani: această Honda S2000 costă acum dublu faţă de preţul iniţial

12 Martie 2021 - 14:03
Denis Godorozea
Honda S2000 a fost printre ultimii reprezentanţi ai şcolii vechi de sportive japoneze, accesibile, uşoare şi compacte, care acum pare să fie dat uitării, în special în spaţiul european. Ei bine, în anii săi de glorie aceste maşini s-au bucurat de succes, în SUA, de exemplu, unde sunt apreciate în continuare de fanii mărcii nipone. În timp acestea vor fi tot mai solicitate în rândul colecţionarilor, în special unităţile păstrate în stare tehnică impecabilă, precum este şi decapotabila din imagini, cu doar 3,000 km la bord.
Pentru prima dată această Honda S2000 de a doua generaţie a ajuns pe drumurile publice din statul Carolina de Sud acum aproximativ un deceniu, însă a reuşit să parcurgă doar câteva mii de kilometri, fiind păstrată în stare tehnică impecabilă. Ulterior, maşina a ajuns în posesia showroom-ului care a şi plasat-o în vânzare acum, la preţ aproape dublu decât a costat iniţial maşina — 51,599 dolari faţă de 34,000 dolari iniţial.
Preţul majorat este dictat nu doar de parcursul infim şi starea tehnică perfectă, dar şi de istoricul impecabil şi verificat. Exemplarul din imagini are, astfel, un singur defect minor la vopsea la nivelul părţii inferioare a barei de protecţie frontale, ce poate fi înlăturat cu uşurinţă. Deci, misiunea viitorului proprietar ar fi să conserveze maşina asta pentru încă câteva decenii în aceeaşi stare, or atunci valoarea ei va deveni doar mai mare în contextul în care Honda a pensionat această serie fără careva planuri de relansare.
Sub capota decapotabilei din imagini s-a situat benzinarul F22C1 de 2.2 VTEC, cu 4 cilindri. Unitatea livrează 239 CP şi 221 Nm, fiind cuplată la o cutie manuală cu 6 trepte, ce transmite cuplul pe puntea spate. În această ipostază Honda S2000 poate accelera până la 100 km/h în 6.2 secunde şi are o viteză maximă de 241 km/h.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter