Mercedes-AMG GT 73 apare în primele imagini oficiale alături de Project One şi bolidul german Formula 1

3 Martie 2021, 09:26
Denis Godorozea
Una dintre cele mai aşteptate premiere pentru fanii Mercedes-AMG din acest an este cea mai puternică versiune de serie a coupe-ului stilat cu 4 uşi GT 73. Bolidul de performanţă a fost surprins anterior pe drumurile publice în timpul testelor, iar acum germanii publică o serie de imagini oficiale, în care GT 73 apare alături de supercar-ul Project One şi bolidul de Formula 1 al echipei germane, dar tot cu caroseria camuflată.
Primele detalii pe care le dezvăluie germanii cu noile poze oficiale sunt metamorfozele stilistice pe care le va simţi AMG GT 73 în raport cu versiunile existente. Modificările ţin de kitul aerodinamic exterior, ce include o bară de protecţie frontală nouă, cu prize de aer restilizate, dar şi noile jante cu design original. Modificări uşoare, aparent, vor avea loc şi la nivelul farurilor, însă acestea nu vor schimba radical aspectul general al sportivei.
Sistemul de propulsie pregătit pentru GT 73 va fi unul actualizat, mai puternic decât ceea ce s-a oferit pe acest coupe până acum, însă inima lui în continuare va fi benzinarul V8 de 4.0 litri. În cazul versiunii de top sistemul poartă denumirea V8 Biturbo E Performance, ceea ce sugerează o creştere a puterii generată anume de substratul tehnic electrificat.
Mercedes-AMG GT 73 se inspiră de la showcar-ul GT Concept, prezentat în 2017. Amintim că acel prototip avea la bază un sistem de tip plug-in hybrid, ce genera un total de 816 CP şi putea propulsa automobilul cu 4 uşi de la 0 la 100 km/h în mai puţin de 3 secunde. Respectiv, caracteristici asemănătoare vom vedea şi în cazul versiunii de top de serie. Din nefericire, însă, cei de la Mercedes-AMG nu au specificat vreun termen de lansare pentru GT 73.
0
1,519
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!