Mercedes-Benz a dezvăluit interiorul noului EQS: aşa bord nu are nici S-Class

29 Martie 2021, 09:15
Denis Godorozea
Până la debutul mondial al navei amiral electrice Mercedes-Benz EQS a mai rămas puţin peste 2 săptămâni, iar germanii au dezvăluit în detalii habitaclul viitoarei limuzine. Versiunea de top va surprinde cu sistemul MBUX Hyperscreen, infotainment cu ecran generos de care nici noul S-Class nu dispune. Versiunile de bază, însă, vor fi mai apropiate de W223.
Mercedes-Benz a relatat despre sistemul MBUX Hyperscreen ceva mai devreme, însă noile imagini ne oferă posibilitatea să descoperim noua tehnologie în ansamblu, integrată în habitaclul electromobilului de serie. Hyperscreen, cum sugerează şi denumirea, este prezentat de un element central generos cu o diagonală de 56 inch, ce ocupă aproape în întregime planşa de bord, ce integrează simultan 3 ecrane electrice — pentru instrumentarul de bord digital, sistemul multimedia de bază, pe mijloc, şi un ecran dedicat pasagerului faţă. Tehnic, însă, ecranele sunt separate.
Şoferul are la dispoziţie un ecran de 12.3 inch, dedicat instrumentarului de bord digital, pe când pasagerul faţă poate utiliza un ecran tactil dedicat, integrat şi el în planşa de bord, în partea dreaptă de la Hyperscreen-ul de bază, cu o diagonală de 12.3 inch. Ecranul central, respectiv, are dimensiuni de 17.7 inch. Ecranul central integrează nu doar comenzile şi aplicaţiile sistemului multimedia, dar şi comenzile pentru sistemul de climatizare, iar astfel butoanele clasice şi comenzile tactile de primă necesitate au migrat pe tunelul central, în preajma cotierei.
Germanii promit confort de utilizare şi un nivel decent de ergonomie, inclusiv datorită feedback-ului oferit de suprafeţele tactile în timpul utilizării. Totodată, sistemul de aici include şi un asisten vocal sofisticat, cu inteligenţă artificială, astfel încât toate funcţiile incluse pot fi accesate vocal. Asistentul este adaptiv şi în timpul utilizării analizează şi salvează preferinţele celor de la bord pentru a interacţiona ulterior mai rapid. Pentru a asigura o bună funcţionare a MBUX Hyperscreen în ansamblu, acesta este echipat cu un procesor cu 8 nuclee şi memorie operativă de 24 GB.
Sistemul MBUX poate elimina, practic, necesitatea conectivităţii cu interfeţele Apple CarPlay şi Android Auto, asta pentru că afară de sistemul de navigaţie inclus, posibilitatea descărcării unor aplicaţii noi (inclusiv pe bază de abonament lunar), acesta include chiar şi aplicaţii de muzică, asemănătoare celor utilizate pe smartphone-uri. În versiunile de top EQS va fi echipat cu sistem audio Burmester de 710W, prezentat de 15 difuzoare.
Pentru versiunile incipiente este prevăzut un habitaclu cu planşă de bord asemănătoare cu cea pe care am văzut-o pe noua generaţie S-Class. În acest caz şoferul beneficiază de un ecran separat, dedicat instrumentarului de bord, iar consola centrală se face dominată de ecranul sistemului MBUX de ultimă generaţie, poziţionat vertical, cu diagonală de 12.8 inch.
Toate informaţiile despre Mercedes-Benz EQS vor fi dezvăluite în cadrul premierei mondiale, ce va avea loc în 15 aprilie. Lansarea comercială va avea loc în luna august a acestui an pe cele mai importante pieţe din întreaga lume. EQS va fi urmat de un sedan electric mai compact, EQE, ce va marca debutul toamna.
0
2,962
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!