Noi imagini şi informaţii despre viitorul Mercedes-AMG SL, la teste prin nordul Suediei

12 Martie 2021, 12:07
Denis Godorozea
Mercedes-Benz a relatat despre etapele finale de teste cu noua generaţie SL. Decapotabilele s-au aventurat pe zăpadă în regiunile nordice ale Suediei, însă caroseriile sunt în continuare camuflate pentru a ascunde designul. În schimb, germanii au venit cu o porţie de informaţii despre substratul tehnic — SL va fi un concurent pe cinste pentru bolizii Porsche 911.
Proiectul noului SL aparţine în totalitate diviziei de performanţă Mercedes-AMG, iar viitoarele decapotabile vor fi disponibile exclusiv cu emblemele din Affalterbach. Conceptual noul SL se va apropia de modelul clasic SL 300 Gullwing, produs în anii 1950, în raport cu predecesorii cea de-a opta generaţie va fi mai compactă şi mai uşoară, iar constructorul promite performanţe maxime şi pentru prima dată un sistem de tracţiune integrală 4MATIC+, ce prevede posibilitatea deconectării punţii faţă, astfel încât SL să se transforme într-un drift car savuros, iar pentru performanţe maxime şi recorduri de acceleraţie va activa toate cele 4 roţi.
Inspiraţi de istoria SL-ului clasic, germanii au decis să renunţe la plafonul pliabil rigid în favoarea unui textil, într-o nuanţa contrastantă în raport cu culoarea de bază a caroseriei. Chiar şi cu emblema exclusivă Mercedes-AMG, viitorul SL, cel mai probabil, va fi disponibil în mai multe motorizări, dar cea de bază va porni de la indicele 43, urmând ca cele de top să fie numite SL 73. Potrivit informaţiilor distribuite anterior, interpretările de top vor prelua substratul tehnic de la Mercedes-AMG GT 73, deci un sistem plug-in hybrid de propulsie, cu aproximativ 800 CP la activ.
0
1,581
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!