Noi informaţii de la poliţie şi Serviciul Vamal despre vloggerul care şi-a incendiat BMW-ul: acesta a ajuns într-o situaţie absurdă

2 Martie 2021, 11:28
Ilie Toma
După ce în week-end v-am anunţat despre fapta încă unui autoîntitulat vlogger din Moldova, care şi-a incendiat BMW-ul pe un câmp, azi venim cu noi informaţii de la structuri oficiale despre firul evenimentelor şi etapa la care se află astăzi ancheta.
Aşadar, spre deosebire de cazul vlogger-ul anterior de acum o lună, în care poliţia nu se autosesizase, motivând că nu ştie unde exact a avut loc incendierea, care nu fusese raportată de nimeni, de această dată oamenii din preajmă au sunat la 112 şi au anunţat fapta chiar în momentul când maşina ardea, iar astfel, cunoscându-se localizarea şi existând o sesizare directă, Inspectoratul de Poliţie din Criuleni a avut toate cele necesare pentru a demara o anchetă.

Vlogger-ul şi-a lăsat maşina arzândă în câmp

Şi mai revoltător e faptul că vlogger-ul a lăsat maşina în câmp arzândă, plecând de la faţa locului. În urma apelului la locul incendiului a venit un echipaj de pompieri şi un echipaj de poliţie. Respectiv, pompierii au trebuit să stingă focul în urma faptei vlogger-ului, pompieri achitaţi din taxele tuturor din această ţară.
Amendă uriaşă sau chiar închisoare

Vlogger-ul a fost identificat la scurt timp, însă, datorită postărilor sale pe Instagram, iar acum pe numele acestuia a fost iniţial un dosar penal, în baza articolul 287 — huliganism. Conform acestui articol, vloggerul riscă o pedeapsă sub formă de amendă de la 27,500 lei până la 52,500 lei, sau muncă în folosul comunităţii de la 180 la 240 ore, sau chiar până la 3 ani de închisoare! În oricare dintre cazuri, acest dosar penal va rămâne o pată în biografia tânărului vlogger.

Primăria a evacuat automobilul ars de pe câmp

Şi dacă tot am spus mai sus că vlogger-ul şi-a lăsat în câmp şi maşina arzândă, şi canistra, atunci azi am aflat de la poliţia din Criuleni că între timp primăria localităţii a organizat evacuarea caroseriei arse. După cum am fost informaţi de poliţie, costurile acestei evacuări vor fi puse pe seama autorului faptei.
Foto: Cum arată azi locul incendiului

Noi am fost azi la locul faptei, iar acolo erau doar urmele incidentului, o bară de protecţie de la BMW şi canistra pe care făptaşul a folosit-o la incendiere.

Serviciul Vamal s-a autosesizat şi a început procedura de impunere a achitării accizelor

Am discutat azi şi cu reprezentanţii serviciului vamal, care ne-au confirmat că s-au autosesizat pe marginea acestui caz. Aşa cum noi v-am informat încă în prima ştire, conform noilor modificări legislative, accizele vamale sunt obligatorii de achitat inclusiv pentru maşinile distruse, date la fier vechi sau orice altă formă de distrugere. Respectiv, încă atunci menţionam că tânărul vlogger a ales o cale foarte păguboasă de a scăpa de maşina sa.

Cei de la Serviciul Vamal ne-au confirmat că au deja dosarul pus pe rol, persoana pe numele căruia a fost introdusă maşina în ţară a fost identificată, iar de aici încolo pe autor îl paşte impunerea la achitare accizelor vamale obligatorii.
Judecând după tabelul actualizat cu noile accize din 2021 şi motoarele posibile pentru acest BMW, valoarea totală a accizelor pe care le va avea de plătit tânărul vlogger oscilează între circa 160,000 lei pentru cel mai mic motor de 2.0 litri şi până la peste 400,000 lei pentru un motor diesel de peste 2.5 litri, deci între 8 mii euro şi 20 mii euro, în dependenţă de capacitatea cilindrică pe care o avea maşina!

A vrut faimă, dar şi-a suspendat deja conturile din reţelele sociale

Între timp, azi contul de Instagram a lui Radu, autorul BMW-ului, a fost dezactivat. Gestul iresponsabil al lui Radu l-a adus în cea mai absurdă situaţie a vieţii lui de până acum, probabil — dosar penal unde riscă amenzi uriaşe sau chiar închisoare şi impunerea achitării unei sume uriaşe pentru maşina distrusă de el!
Cert este că acest om se va alege cu o biogafie pătată, iar faima la care a visat, cu like-uri şi viralitate, l-a adus acum într-o situaţie usturătoare.

Poate acesta va fi ultimul vlogger care mai incendiază maşini în Moldova?
1
4,051
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!