Noua generaţie Nissan X-Trail apare în primele imagini. SUV-ul va avea motor cu 3 cilindri

11 Martie 2021, 13:18
Denis Godorozea
Primele imagini cu noua generaţie Nissan X-Trail au fost publicate în mediul online pe cale neoficială după ce compania japoneză a înregistrat designul SUV-ului în autoritatea respectivă din China. Pe exterior X-Trail-ul chinezesc şi, cel mai probabil, european, nu se distinge prea mult de versiunea americană numită Rogue, debutată mai devreme. În schimb, SUV-ul va avea o gamă diferită de motorizări.
Aşadar, în materie de design X-Trail poate fi distins de Rogue doar prin micile detalii, precum inserţiile decorative la nivelul barelor de protecţie şi lipsa luminilor de gabarit de culoare portocalie, integrate conform legii la interiorul blocurilor optice frontale în cazul versiunii americane Rogue. Însă dacă în SUA SUV-ul menţine benzinarul aspirat natural de 2.5 litri, ce cu schimbul de generaţii a indicat o creştere uşoară a puterii, atunci pentru piaţa din China este anunţat un motor absolut nou, cu tehnologii preluate de la Infiniti.
Este vorba despre un benzinar turbo nou, numit VC-Turbo, cu o capacitate de 1.5 litri şi raport de compresie variabil de la 8:1 la 14:1. Însă în cazul Infiniti tehnologia este utilizată pe motoare cu 4 cilindri, pe când X-Trail va adăposti sub capotă un motor cu 3 cilindri. Unitatea poate genera până la 204 CP şi 300 Nm. Cel mai probabil, o motorizare similară va fi disponibilă pe versiunile incipiente europene.
Standard X-Trail va avea tracţiune pe puntea faţă, iar sistemul de tracţiune integrală va fi disponibil opţional, împreună cu cutia cu variaţie continuă. Vor exista şi motorizări hibride, inclusiv alimentate la priză, însă acestea vor debuta ceva mai târziu. În China X-Trail va fi lansat în următoarele săptămâni, iar japonezii nu oferă careva termeni de lansare pe piaţa europeană.
0
4,990
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!