Noul Ford F-150, în culori poliţieneşti: uriaşul ce va pune pe jar infractorii pe drumuri americane

18 Martie 2021, 12:21
Denis Godorozea
Ford prezintă versiunea actualizată a pickup-ului F-150 Police Responder, ce în toamna acestui an va ajunge în flotele departamentelor de poliţie din SUA. În urma actualizărilor, patrula uriaşă poate urmări infractori la viteze maxime mai mari pe şosea.
Pickup-ul poliţienesc are la bază noua generaţie Ford F-150 de serie, ce la care a moştenit unitatea de propulsie şi sistemele active de siguranţă şi asistenţă, toate cu actualizări de rigoare conform solicitărilor autorităţilor. Sub capotă s-a situat benzinarul turbo V6 de 3.5 litri, configuraţie asemănătoare cu ceea ce a fost oferit anterior, însă acum motorul livrează 405 CP şi 678 Nm, respectiv cu 25 CP şi 41 Nm mai mult. Datorită modificărilor, inclusiv la nivel de suspensie şi sistem de frânare, pickup-ul poate rula acum cel mult cu 197 km/h (anterior limita de viteză a constituit 160 km/h).
Comparativ cu versiunile de serie, Police Responder are o consolă centrală detaşabilă, ce prevede multiple transformări rapide în funcţie de necesităţile poliţiştilor. Standard din uzină sunt prevăzute girofaruri şi livrea standardizată în funcţie de statul în care va activa maşina.
Pickup-ul este echipat standard cu sisteme de siguranţă activă, însă acestea pot fi deconectate acum forţat pentru a nu împiedica poliţiştii în timpul urmăririlor, inclusiv sistemul de frânare automatizată de urgenţă. Pentru poliţişti mai sunt prevăzute standard scaune faţă mai confortabile, cu tapiserie textilă şi plăci de siguranţă integrate în spătare pentru protecţie împotriva atacurilor de pe bancheta spate, însă cei de la Ford nu au specificat dacă soluţia va proteja inclusiv şi de focurile de armă.
Ford oferă o gamă variată de autospeciale pentru poliţia americană. Alături de F-150 Police Responder, americanii livrează modele dezvoltate pe baza SUV-ului Explorer, iar mai devreme şi pe baza sedanurilor Fusion şi Taurus. Cele din urmă modele au fost, însă, pensionate şi au rămas fără succesori.
0
937
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!