Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Noul Genesis X Concept: un fel de Porsche 911 sau Jaguar F-Type coreean, la design cel puţin

31 Martie 2021 - 13:36
Denis Godorozea
Genesis continuă să diversifice oferta în segmentul premium cu un model nou, care să readucă brandul sud-coreean în segmentul sportivelor. Deocamdată acesta debutează în formă de concept, principala menire a căruia este să prezinte designul maşinii de serie, care cel mai probabil nu va suferi prea mari schimbări în calea spre linia de producţie. Conceptul a fost denumit Genesis X şi nu este un crossover, ci un coupe stilat.
Conceptul a fost realizat în conformitate cu actualul limbaj stilistic al mărcii sud-coreene, fără a aduce careva picanterii noi în design, ceea ce sugerează că în viitorul apropiat conceptul are şanse bune să evolueze într-un model de serie. Fireşte, coupe-ul sportiv nu prea poate deveni motorul vânzărilor, chiar şi în cazul unui brand premium, dar va contribui la formarea istoriei şi imaginii mărcii, de la un producător premium proaspăt lansat spre un constructor capabil să lanseze un sportcar de lux, chiar şi în ciuda şanselor reduse de succes fulminant pe piaţă.
În stilul unui sportcar dedicat exclusiv şoferului este realizat şi habitaclul, unde coreenii propun o arhitectură absolut nouă, cu cockpit separat de ceilalţi pasageri la bord, ce pune toate elementele de control, inclusiv sistemul multimedia, exclusiv la dispoziţia şoferului. Ei bine, Genesis X se vrea a fi şi un Gran Turismo savuros în călătorii lungi, deci pasagerul faţă şi ocupanţii banchetei spate nu vor simţi lipsă de confort.
Cât despre substratul tehnic — coreenii au specificat doar că conceptul are un sistem de propulsie electrificat, deci ce poate fi hibrid sau 100% electric. Cert este că coupe-ul are la bază platforma existentă şi utilizată acum de Genesis pe cele mai noi modele din gamă, respectiv transformarea showcar-ului într-un model de serie nu ar dura prea mult şi nu ar impune prea mari cheltuieli. Ei bine, doar dacă cei de la Genesis nu-şi propun să lanseze un concurent pe cinste pentru Porsche 911.
Principala piaţă pentru Genesis rămâne a fi cea nord-americană, astfel conceptul X a debutat nu doar online, dar şi în cadrul unui eveniment dedicat la Los Angeles, acolo unde autorităţile au început să mai elimine restricţiile impuse un an în urmă în contextul pandemiei de coronavirus. Respectiv, şi versiunea de serie, dacă va exista, va miza în primul rând pe cumpărătorii americani.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter