Noul Nissan Patrol Nismo se lansează cu V8 sub capotă, la preţ de Porsche Cayenne

31 Martie 2021, 16:16
Denis Godorozea
Nissan prezintă astăzi noua interpretare de top a offroader-ului Patrol, cu legendarul nume Nismo. Ca şi în cazul versiunilor standard, japonezii au ales să-şi modifice offroader-ul nebunatic mai mult din punct de vedere estetic, or sub capota maşinii s-a situat acelaşi V8 aspirat natural, utilizat şi de predecesor. În continuare, modelul va fi disponibil exclusiv pe pieţele din Orientul Mijlociu.
Ca şi predecesorul, noul Patrol Nismo se distinge de versiunile standard printr-un kit aerodinamic mai agresiv, accentuat de elemente de decor de culoare roşie, atât pe exterior, cât şi pe interior. Fascia frontală a căpătat un nou scut, ce integrează un splitter imens pe partea de jos a barei de protecţie. Posteriorul include un difuzor cu stop central integrat şi două terminaţii pentru sistemul de evacuare. Toate acestea sunt completate cu jante din aliaj de 22 ţoli, cu design original.
Habitaclul este ornamentat cu elemente contrastante de culoare roşie pe tapiseria din piele combinată cu Alcantara, dar şi elemente decorative din fibră de carbon, ochite la celelalte sportive din gama Nismo. Funcţional, însă, Patrol Nismo este identic cu versiunile de top disponibile pentru offroader-ul nipon, cu câteva regimuri de rulare noi puse la dispoziţia celui din spatele volanului.
Sub capotă s-a situat benzinarul aspirat natural V8 de 5.6 litri, ce dezvoltă 434 CP şi un cuplu maxim de 560 Nm, deci cu 5 Nm mai puţin decât în interpretarea precedentă a motorului. Deocamdată, însă, japonezii nu au specificat şi caracteristicile dinamice pe care Patrol Nismo le va pune la dispoziţia viitorilor proprietari.
Cel mai probabil, Patrol Nismo va rămâne a fi oferit exclusiv pe pieţele Orientului Mijlociu, acolo unde există cerere pentru aşa monştri de offroad. Preţul este, însă, pe măsură, or fără opţionale versiunea de performanţă porneşte de la aproximativ 105 mii dolari americani. Livrările vor demara în câteva săptămâni.
0
2,410
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!