Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Noul Renault Megane, spionat în timpul testelor. Va fi un SUV electric cu design apropiat conceptului eVision

5 Martie 2021 - 16:55
Denis Godorozea
Noua generaţie Renault Megane a fost surprinsă în propria caroserie în timpul testelor. Deşi automobilul este încă camuflat de-a binelea, putem identifica în el conceptul spectaculos eVision, prezentat de francezi în octombrie 2020. Se pare că versiunea de serie nu se va distinge prea mult de acel prototip, iar Megane va deveni un soi de SUV urban cu substrat 100% electric.
Prototipul a fost surprins în Suedia în timpul testelor de iarnă. Conform informaţiilor dezvăluite anterior, Megane va migra pe platforma modulară CMF-EV, dezvoltată de francezi în cadrul Alianţei cu Renault şi Mitsubishi, arhitectura fiind dedicată electromobilelor. Respectiv, noul model francez va deveni o rudă apropiată a crossover-ului Nissan Ariya, prezentat de japonezi anul trecut.
Şefii Renault au promis în momentul premierei conceptului că acesta va fi repetat de versiunea de serie în proporţie de 95%. Premiera Megane-ului electric este planificată pentru cea de-a doua jumătate a acestui an, urmând să apară în showroom-uri în 2022. Deocamdată francezii nu oferă nici un strop de informaţii tehnice, dar dacă e să ţinem cont că Megane va fi foarte apropiat de Ariya, putem anticipa apariţia unor motorizări electrice similare.
Amintim că Nissan Ariya a debutat simultan cu 5 versiuni, cea de bază oferind un motor electric situat pe puntea faţă, cu 218 CP şi 300 Nm la activ, pe când ea de top are două motoare şi dezvoltă un total dex 394 CP şi 600 Nm. Crossover-ul poate fi echipat cu baterii de până la 87 kWh, ce promit autonomii maxime de 500 km.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter