Noul Subaru Outback se lansează în Europa cu întârziere de 2 ani şi cu un singur motor

30 Martie 2021, 09:59
Denis Godorozea
Cea de-a şasea generaţie Subaru Outback a marcat debutul oficial cu 2 ani mai devreme, când se lansa pe piaţa nord-americană, cea de primă importanţă pentru constructorul auto nipon. Subaru nu renunţă, însă, la cumpărătorii europeni, astfel încât chiar şi cu întârziere cross-break-ul Outback devine disponibil şi pe Bătrânul Continent, însă cu o gamă de motorizări limitată.
În raport cu versiunea nord-americană, Outback-ul european, livrat aici de la uzina Japoneză, nu se distinge nici în materie de design, nici la nivel de substrat tehnic. Amintim că Outback are la bază platforma modulară SGP, ce prevede o gamă actualizată de motoare, tehnologii mai avansate la bord şi sisteme de siguranţă activă de ultimă generaţie, devenite de curând obligatorii. Astfel, chiar şi în versiunea incipientă în Europa Outback este echipat cu ansamblul de sisteme numit EyeSight, ce include un sistem de frânare automatizat şi cruise control adaptiv cu menţinere a benzii de circulaţie. Tot din cea mai accesibilă versiune Outback are inclus sistemul multimedia nou, cu ecran poziţionat vertical cu diagonală de 11.6 inch.
Marea diferenţă dintre versiunile destinate celor două regiuni este dictată de gama motorizărilor. Dacă în SUA noile modele Subaru sunt disponibile cu un motor nou, turbo, de 2.4 litri, atunci în Europa Outback poate fi comandat cu un singur motor, tot pe benzină, dar aspirat natural. Este vorba despre unitatea de 2.5 litri, supusă unei modernizări mai ample cu schimbul de generaţii, ce dezvoltă 169 CP şi 252 Nm, sau cu 16 CP mai puţin şi cu 13 Nm mai mult decât acelaşi motor oferă în SUA. Benzinarul este dotat cu sistem start/stop şi are sistem de injecţie directă, pentru a se încadra în normele de poluare, însă singurul motor de 2.5 litri nu-l va face pe acest Outback prea competitiv, nici măcar în segmentul său de piaţă.
Motorul se cuplează exclusiv la cutia cu variaţie continuă Lineatronic şi transmisie integrală. În aceste condiţii Outback accelerează până la 100 km/h în 10.2 secunde şi are o viteză maximă de 193 km/h. Cu aceste caracteristici mediocre Outback porneşte în Europa de la aproximativ 41,000 euro, urmând să ajungă în showroom-uri în următoarele săptămâni. Cum crezi, are şanse să concureze în forţă cu cross-break-urile şi SUV-urile europene în aceste condiţii?
0
1,964
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!