Nu a fost o glumă! Volkswagen va fi redenumit în Voltswagen în SUA

30 Martie 2021, 16:30
Denis Godorozea
În scurt timp după apariţia primelor informaţii despre o posibilă redenumire, divizia americană Volkswagen publică oficial un comunicat de presă, prin care confirmă oficial schimbarea numelui companiei din Volkswagen of America în Voltswagen of America din luna mai a acestui an. Cu această schimbare strategică, germanii îşi reconfirmă planurile de electrificare pe piaţa nord-americană.
Noua denumire a companiei face referire la viitorul electrificat al mărcii germane, cu investiţii majore în mobilitatea electrică. Rebranding-ul este dedicat lansării primului electromobil din seria ID pe piaţa americană, SUV-ul ID.4, ce îşi face apariţia în showroom-urile americane în aceste zile.
Special pentru piaţa americană toate electromobilele noi, inclusiv şi proaspătul ID.4, îşi vor schimba emblemele tradiţionale cu inscripţii Voltswagen, pe când vehiculele cu motoare cu combustie internă vor menţine doar emblemele VW. Astfel, numele "Volkswagen" va dispărea treptat de pe toate vehiculele germane comercializate pe teritoriul SUA, dar şi din actele şi materialele oficiale lansate de companie.
Ei bine, pe fundalul acestor promisiuni optimiste, Volkswagen abia acum lansează SUV-ul ID.4 pe piaţa din America de Nord, acesta fiind singurul model electric din noua gamă comercializat acolo. Respectiv, mai multe informaţii despre planurile de dezvoltare în SUA abia urmează să fie făcute publice.
0
1,478
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!