Nu e cross-break şi nici SUV, e offroader: Subaru lansează versiunea Wilderness pentru Outback

31 Martie 2021, 18:01
Denis Godorozea
După câteva zile de la lansarea versiunii europene Outback, Subaru vrea să-şi tachineze fanii din întreaga lume cu o nouă versiune a cross-break-ului, dar care se vrea a fi un offroader şi mai îndrăzneţ. Marea dezamăgire că noul Outback Wilderness va fi disponibil, cel puţin iniţial, doar pentru cumpărătorii din America de Nord.
Deşi Outback este considerat unul dintre cele mai capabile automobile de teren din segmentul său de piaţă, inginerii niponi şi-au propus să îmbunătăţească şi mai mult abilităţile sale, printr-o suspensie modificată cu arcuri şi amortizoare noi, ce rezultă inclusiv într-o creştere de 20 mm pentru garda la sol, până la 240 mm. Sub capotă s-a situat unitatea standard, noul benzinar turbo de 2.4 litri, ce livrează 264 CP, cuplat la cutia cu variaţie continuă Lineatronic. La pachet sunt incluse şi regimuri noi de rulare în offroad.
În materie de design exterior versiunile Wilderness se vor distinge de cele standard printr-o protecţie mai bună cu inserţii din plastic nevopsit la nivelul barelor de protecţie, aripilor şi pragurilor laterale. Noi sunt şi proiectoarele de ceaţă de tip LED, integrate în bara frontală, protejate de noroi. Standard maşina va fi livrată cu jante de 17 inch, deci nu de top, dar încălţate în anvelope imense de offroad Yokohama Geolandar.
Habitaclul are inclusă standard tapiseria din piele impermeabilă cu accente contrastante de culoare portocalie, precum şi decorul exterior. Toate acestea sunt finisate cu inscripţii distinctive cu numele seriei speciale.
Vânzările noului Outback Wilderness vor demara în SUA în cea de-a doua jumătate a acestui an. Preţurile vor fi afişate mai aproape de debutul comercial, iar producţia va avea loc la uzina Subaru din Statele Unite, ceea ce nu prea inspiră şanse de lansare a acestei versiuni şi pe alte pieţe.
0
1,704
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!