O bijuterie de Mercedes-Benz S 500 Long W220, cu doar 35 mii km la bord, scos la vânzare în condiţie superbă în Italia

9 Martie 2021, 20:22
Ilie Toma
Maşina asta e întruchiparea felului în care limuzinele de lux ajung să piardă din preţ chiar dacă stau aproape nemişcate. Nu contează că maşina a costat aproape o sută de mii de euro când era nouă, că a fost aleasă în motorizare de top absolut, că a fost burduşită cu cele mai generoase echipări. După ce maşina aia iese din showroom urmează o curbă de scădere a valorii ei. Şi abia poate peste vreo 25-30 de ani curba aia poate renaşte şi urca vertiginos în sus în cazul unor modele care încep să prindă notorietate şi căutare printre colecţionari. Iar acest Mercedes-Benz S-Class, despre care vorbim azi, e chiar la minimul curbei, atunci când preţul i-a scăzut atât de mult, încât aproape nu-ţi vine a crede ochilor!
Aşadar, e un Mercedes-Benz S-Class din generaţia W220, fabricat în anul 2000, deci acum 21 de ani. E o limuzină în motorizare S 500 Long — cu alte cuvinte avem de-a face cu versiunea cu ampatament mărit, iar sub capotă se ascunde motorul M113 de 5.0 litri V8, aspirat natural. Acesta dezvolta relaxat 306 CP şi 460 Nm, pe care-i trimitea punţii spate prin intermediul unei cutii automate cu 5 trepte.
Exemplarul ăsta a fost cumpărat nou în Italia, şi a costat 87,000 euro în anul 2000. A fost echipat cu tot ce se putea pe vremea aia, începând de la alegerea culorii elegante albastre la exterior până la bifarea unui sistem audio BOSE sau a sistemului de navigare, disponibil atunci pentru W220.
Tapiseria este de culoare neagră şi cu excepţia unor cute formate de vreme, e într-o stare impecabilă, iar interţiile de lemn lucios par de-a dreptul neatinse în acest Mercedes-Benz, ce pare a fi o capsulă a timpului. Ba chiar acest S-Class are şi un telefon din acelea ce erau la modă în acei ani, ascuns în cotieră!
Şi-i zicem capsulă, pentru că maşina asta a stat într-adevăr conservată mult timp într-un loc în ultimii ani. I-a aparţinut unui singur proprietar din 2000 încoace, dar ultimii ani a stat atât de mult nemişcată în garaj, încât anvelopele au ajuns să se ovalizeze şi acum au fost schimbate noi, înainte de vânzare. Judecând după acest simptom, însă, un cumpărător avizat ar trebui să atragă atenţie sporită şi la suspensia pneumatică a acestui model, cunoscută pentru calitatea de a fi capricioasă, şi care ar putea arăta capricii şi mai mari pe acest exemplar din cauza timpului îndelungat de şedere.
De fapt, incapsularea maşinii reprezintă şi o mare parte din valoarea ei, or, azi, acest Mercedes-Benz S-Class S 500 Long a fost scos la vânzare în Italia cu un parcurs de doar 35,055 km!
Şi, fireşte, limuzina vine însoţită de tot soiul de acte şi invoice-uri confirmative. Şi compania care l-a expus la vânzare azi menţionează că i-a mai făcut şi un service complet recent la un centru autorizat Mercedes-Benz.
Iar ceea ce pare incredibil în tot acest context e preţul cu care acest S-Class W220 e scos azi la vânzare în Italia. Doar 16,800 euro, aşa cum e el. Ei, ce zici, îţi face din ochi ideea unui asemenea S-Class conservat sau nu?
0
8,576
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!