OZN cu până la 11 locuri: Hyundai prezintă monovolumul Staria în versiunea de serie, cu design cosmic

19 Martie 2021, 09:23
Denis Godorozea
În ciuda tendinţelor de piaţă, Hyundai nu renunţă la monovolume. Mai mult de atât, coreenii şi-au propus să aducă în segment un model absolut nou, care să înlocuiască van-urile precedente H-1 şi Starex. Iar revoluţia promisă de Hyundai nu se rezumă doar la designul aparent conceptual, inspirat de cyberpunk, or coreenii au ales o concepţie complet diferită pentru noul model, numit Staria.
Tradiţional pentru acest segment, Staria va fi disponibil într-o mare varietate de versiuni şi nivele de echipare, cele de top având numele Staria Premium. Mai important e că de această dată Staria nu are la bază vreun monovolum comercial pentru transport de mărfuri, are la bază o platformă de autoturism, ceea ce va rezulta într-un confort net superior la bord în raport cu predecesorii. De altfel, Staria nici nu va oferi, cel puţin la etapele iniţiale, vreo versiune comercială pentru transport de mărfuri.
Staria Premium (maşina neagră din imagini) va putea fi distinsă de versiunile standard (maşina de culoare argintie) nu doar prin micile elemente de decor adiţionale pe exterior, ci şi prin structura farurilor, blocurilor optice spate, structura calandrului şi jantele de 18 ţoli. Indispensabile pentru ambele versiuni vor fi geamurile generoase, în special pe lateral, ce vor asigura habitaclul spaţios cu mai multă lumină solară şi, fireşte, vizibilitate mai bună.
Standard ambele versiuni oferă la bord 4 rânduri de scaune. Cele mai încăpătoare vor fi versiunile incipiente, cu un total de 11 locuri, pe când versiunile Premium vor putea adăposti până la 9 locuri, dintre care 6 pasageri vor fi răsfăţaţi de scaune individuale cu multiple posibilităţi de ajustare şi cotiere integrate. Scaunele celui de-al doilea rând de scaune pot fi poziţionate în sens opus direcţiei de mişcare, habitaclul fiind transformat într-un birou de negocieri şi întâlniri de afaceri. Versiunile mai scumpe au 3 rânduri de scaune, unde cel mai favorizaţi vor fi pasagerii rândului 2, cu scaune ochite la sedanurile segmentului executiv, cu reglaje electrice, încălzire/ventilare.
Şoferul versiunii Premium va fi răsfăţat cu un instrumentar de bord digital, poziţionat ceva mai sus, asemănător cu Cockpit-urile celor de la Peugeot, pe când consola centrală este dominată de un ecran tactil de 10.25 inch, unit într-un corp cu comenzile tactile ale sistemului de climatizare.
Deocamdată coreenii nu au oferit şi careva informaţii tehnice pentru Staria. Maşina va marca debutul comercial în următoarele săptămâni, urmând să înlocuiască monovolumele Hyundai existente. Ulterior, maşina va ajunge şi pe alte pieţe unde au fost prezentate H-1 şi Starex.
0
1,433
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!