Pedepsire pedantă a unui şofer de camion, cum numai în Germania poţi vedea

29 Martie 2021, 18:47
Redacţia PiataAuto.md
Poliţia din Germania raportează despre un caz de pedepsire a unui şofer de camion, iar felul pedant în care acesta a fost pedepsit pentru nişte încălcări aparent nu foarte grave, ne duce cu gândul că doar în Germania s-ar fi putut întâmpla una ca asta.
Totul s-a petrecut joia trecută, pe autostrada A3 din Germania. Un camion Scania, a provocat un accident uşor cu remorca sa, acroşând o altă maşină de pe banda alăturată, într-un viraj pe una din ieşirile autostrăzii. Nimic grav şi deosebit, poliţia fiind chemată la faţa locului să documenteze accidentul.

Doar că, odată ajunşi, poliţiştii au găsit mult mai multe motive de a-l pedepsi pe şoferul de camion. Acesta transporta bovine în remorca sa specializată, iar poliţiştii au dedus că remorca s-a înclinat şi a alunecat spre banda alăturată pentru că vitele nu erau asigurate în spaţii delimitate la interior şi astfel s-au adunat cu toate într-o parte a remorcii. Poliţiştii şi-au amintit imediat de normele de transportate a asemenea animale în Germania, au inspectat remorca şi chiar au chemat un medic veterinar pentru a certifica încălcările, iar lista a fost lungă: vitele n-au fost asigurate în spaţii corecte, spaţiul n-a fost dezinfectat corespunzător, şoferul nu avea un certificat de competenţă, care ar demonstra că ştie cum să transporte animale vii, fără să le streseze, iar medicul veterinar a dispus descărcarea animalelor într-o locaţie specială pentru ca acestea să fie îngrijite şi să-şi revină. Pe deasupra, poliţia a descoperit că şoferul introduse datele unui alt şofer în controller-ul camionului, fapt care făcuse imposibilă identificarea corectă a timpului de aflare la volan a actualului şofer.
În rezultat, şoferul şi compania sa au primit mai multe amenzi usturătoare pentru lista lungă de încălcări depistate.

Ce părere ai, a acţionat corect poliţia din Germania, pedepsindu-l pe şofer atât de pedant, pentru fiecare punct posibil?
1
42,859
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!