Pickup Volkswagen pe baza lui Ford Ranger: designul noului Amarok a fost aprobat

25 Martie 2021, 17:58
Denis Godorozea
Se pare că Volkswagen a aprobat varianta finală a designului noii generaţii Amarok — pickup-ul german de generaţie nouă va marca debutul în viitorul apropiat, urmând să împrumute substratul tehnic de la viitoarea generaţie Ford Ranger în cadrul parteneriatului semnat de cele două concerne. Amarok are un limbaj stilistic inspirat de la actuala gamă Volkswagen, dar ceva mai robust şi agresiv decât anterior.
Noul teaser pentru viitoarea generaţie Volkswagen Amarok

Deocamdată nici cei de la Ford, dar nici cei de la Volkswagen nu oferă prea multe detalii despre substratul tehnic pregătit pentru cele două pickup-uri înfrăţite. Cel mai probabil, principala miză vor fi noile motoare turbo pe benzină, sisteme de propulsie mild-hybrid, însă nu este exclusă apariţia unor versiuni alimentate cu motorină pe pieţe cu norme de poluare mai relaxate în raport cu cele americane sau europene.
Actualul Volkswagen Amarok

Iniţial Amarok va fi produs la uzina celor de la Ford din oraşul Silverstone, în Africa de Sud, iar germanii nu specifică planurile de lansare a noului pickup pe Bătrânul Continent, or în contextul cererii în continuă scădere pentru acest segment în Europa, dar şi din cauza normelor de poluare tot mai severe europenii ar putea fi lipsiţi de acest model în totalitate.
Render cu noua generaţie Ford Ranger Raptor

Lansarea noului Amarok este anticipată în cursul anului 2022, însă un concept sau prototip apropiat de modelul de serie şi-ar putea face apariţia până la sfârşitul acestui an. Cam tot pe atunci va apărea şi noul Ford Ranger. În cadrul parteneriatului, cei de la Volkswagen ar putea prelua de la colegii americani inclusiv şi versiunea de performanţă Ranger Raptor, iar astfel să apară un Amarok R.
0
2,527
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!