Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Poliţia americană a stopat o Tesla Model 3 fără şofer, cu pilot automat şi două tinere pasagere la bord

30 Martie 2021 - 11:22
Denis Godorozea
Poliţia americană din statul Florida a stopat o Tesla Model 3 ce rula fără şofer, cu pilotul automat inclus, având pe bancheta spate două minore de 14 şi 15 ani, care nu pot deţine vreun permis de conducere din cauza vârstei şi susţin că nu au riscat să urce la volanul electromobilului. Nu este clar, însă, cum a fost posibil ca Model 3 să pornească la drum fără şofer, să ruleze de sine stătător, până a fost oprit de poliţie.
Imagine simbol

Potrivit presei locale, electromobilul a atras atenţia unui echipaj de patrulare, circulând neregulamentar pe sens opus mişcării pe o şosea din Palm Coast. Oamenii legii au solicitat maşinii să oprească, pentru ca apoi să descopere că la volan nu se află vreun şofer, pe scaunul pasagerului faţă şi pe bancheta spate fiind doar două minore.
Imagini captate de camera unui inspector din cadrul echipajului ce a stopat Tesla

Ulterior poliţia a stabilit, că electromobilul înmatriculat într-un oraş din statul Carolina de Sud, a parcurs o distanţă de peste 560 km până a fi stopat de poliţie, iar părinţii celor două fete nu cunoşteau despre aventura lor nocturnă. Cel mai probabil, în drum, cele două fete ar fi fost nevoite să mai oprească la vreo staţie de încărcare, însă ele au pretins că maşina a rulat doar cu pilotul automat inclus, fără vreun şofer la volan. De menţionat, însă, că pilotul automat Tesla nu are prevăzută funcţia de oprire la staţia de încărcare, după care să poată porni de sine stătător mai departe şi, cu atât mai mult, cel mai probabil nu va porni pe contrasens. Mai mult de atât, după ce a fost stopat, electromobilul nu a avut activată frâna de parcare, avariind uşor patrula poliţienească.

Bineînţeles, cu neclarităţile menţionate mai sus, poliţia nu a crezut legenda invocată de minore. Fetele au fost reţinute şi transportate la sediul Departamentul pentru copii şi familie din apropiere, în statul Florida, unde şi-au aşteptat părinţii până dimineaţa. Una din minore, cel mai probabil fata surprinsă de poliţişti pe scaunul pasagerului faţă, s-a ales cu un proces verbal pentru conducerea mijloacelor de transport fără a deţine un permis de conducere.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter