Porsche Taycan va deveni o familie de electromobile: ar putea apărea încă 3 versiuni de caroserie

5 Martie 2021, 10:32
Denis Godorozea
Porsche a prezentat în seara zilei de ieri primul cross-break electric din gamă, derivat din coupe-ul stilat cu 4 uşi Taycan, Cross Turismo. Noul electromobil promite să fie mai practic, dar la fel de performant, iar cei de la Porsche nu au de gând să se limiteze doar la aceste două versiuni, ulterior fiind posibilă lansarea a încă 3 tipuri de caroserie în cadrul familiei Taycan.
Potrivit şefului diviziei Taycan din cadrul Porsche, platforma modulară J1, pe care se bazează cele două electromobile, permite multiple transformări şi adaptări, astfel încât este posibilă elaborarea celor mai exotice tipuri de caroserie. Totodată, platforma ar putea da naştere ulterior şi altor modele 100% electrice, însă până atunci cea mai probabilă pare diversificarea gamei Taycan cu cel puţin o variantă de caroserie nouă.
Cu cheltuieli minime de dezvoltare şi adaptare, Taycan poate primi o nouă interpretare cu 5 uşi, asemănătoare cu shooting brake-ul pe baza Panamera, care să poarte numele Taycan Sport Turismo şi care să nu fie dedicat aventurilor în offroad, or versiunea Cross Turismo chiar nu se teme de noroi şi zăpadă, cum au arătat germanii. Însă, potrivit şefilor Porsche, platforma J1 poate sta la baza unor eventuale sportive cu 2 uşi, coupe-uri şi decapotabile. Ce ziceţi de un Taycan de talia lui 911?
0
1,020
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!