Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Porsche este cea mai profitabilă companie din cadrul Volkswagen. Din nou îşi va răsplăti angajaţii

22 Martie 2021 - 09:26
Denis Godorozea
Porsche a publicat rezultatele activităţii pentru anul 2020. Deşi într-o perioadă de pandemie a înregistrat o scădere a vânzărilor totale, Porsche se bucură de cel mai mare profit înregistrat în rândul constructorilor din cadrul concernului Volkswagen Group, iar în acest an urmează să-şi răsplătească din nou angajaţii cu prime generoase.
Pe parcursul anului 2020 Porsche a comercializat un total de 272,162 automobile, în scădere cu 3% în raport cu anul 2019. Scăderile au fost generate de criza pandemică şi financiară, dar şi stopării producţiei din prima jumătate a anului trecut. Profitul brut, însă, nu a indicat devireri în raport cu anul precedent, la nivel de 4.4 miliarde euro, profitul operaţional constituind 4 miliarde euro, acesta fiind şi cel mai bun rezultat în rândul fruntaşilor VAG. Porsche este urmată de Audi cu profit operaţional de 2.7 miliarde euro, Skoda cu 756 milioane euro, Volkswagen cu 454 milioane euro, pe când SEAT a indicat pierderi de 339 milioane euro.
În 2020 pentru a-şi ajuta angajaţii, cei de la Porsche au introdus prime generoase de circa 9,700 euro, însă aceste mijloace au fost distribuite programului de ajutor Porsche în lupta cu pandemia. Primele din acest an vor constitui 7,850 euro, urmând să fie transferate direct pe conturile muncitorilor uzinelor Porsche.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter