Posesorii electromobilelor Volvo vor schimba mai rar anvelopele: suedezii lansează anvelope all-season

10 Martie 2021, 17:34
Denis Godorozea
Posesorii electromobilelor Volvo vor avea posibilitatea să schimbe mai rar anvelopele, conform noului plan dezvăluit de suedezi. În acest scop Volvo va lansa o nouă colecţie de anvelope pentru toate anotimpurile, care vor fi livrate standard cu electromobilele mărcii. Această măsură, zic suedezii, nu doar va reduce din costurile de întreţinere, dar şi va spori siguranţa.
În viitorul apropiat toate electromobilele Volvo din seria Recharge livrate în ţările din Europa de Nord şi Europa Centrală vor fi încălţate în anvelope originale all-season, numite şi ele Recharge, dezvoltate special pentru electricele suedeze. Nu se cunoaşte dacă aceste anvelope au fost dezvoltate în cooperare cu vreun producător cu renume de pneuri pentru automobile, dar cei din Goteborg sugerează că noua lor producţie este prima în lume din seria all-season în clasa A de eficienţă. Efectiv, utilizarea acestor anvelope va reduce consumul de energie în cazul electromobilelor Volvo cu circa 8%.
Însă aceste pneuri Recharge nu sunt menite doar să reducă din consumul de energie, ci şi să facă viaţa posesorilor Volvo mai confortabilă şi să reducă din costurile de exploatare, or cu pneuri all-season posesorii electromobilelor suedeze nu vor mai fi nevoiţi să viziteze periodic service-urile pentru a schimba anvelopele în conformitate cu perioada anului.
Ei bine, pentru electromobilele din regiunile sudice cu climă mai blândă vor fi oferite în continuare anvelope de vară, din cele recomandate deobicei de producător, precum Continental, Goodyear, Michelin şi Nokian. Totodată, locuitorii regiunilor nordice cu ierni severe sunt îndemnaţi să utilizeze anvelope corespunzătoare, ba chiar cu crampoane, în funcţie de condiţiile exterioare.
0
2,075
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!