Posesorul acestei Ferrari F50 şi-a găsit maşina peste ocean după 18 ani de când a fost furată

19 Martie 2021, 14:52
Denis Godorozea
F50 a fost una dintre cele mai exclusiviste bijuterii create de Ferrari la apusul deceniului trecut. Doar 349 unităţi au fost produse şi vândute atunci pentru sume echivalente cu sute de mii de euro. Astăzi, fiecare bolid din acea serie costă o avere, ce depăşeşte suma de un milion de euro în funcţie de starea tehnică, şi ajunge în vizorul colecţionarilor înstăriţi. Uneori pe căi mai puţin legale.
Maşina din imagini a fost produsă în 1996, iar în 2003 a ajuns în posesia unei familii din Italia în schimbul sumei de 260 mii euro. Fericirea exploatării nu a durat prea mult, însă, or doar peste o lună maşina a fost furată din parcarea unui hotel, unde a fost cazat posesorul. Soarta maşinii a rămas necunoscută până în decembrie 2019, când maşina a fost reţinută peste ocean, la frontiera Canadei cu SUA, când oamenii legii au depistat modificări ilicite la numărul de identificare a maşinii.
După reţinere, autorităţile au încercat să afle cine este, de fapt, posesorul real al bolidului exclusiv. Într-un final, drepturile de proprietate au fost de două persoane — italianul deposedat de maşină în 2003 şi un colecţionar din oraşul american Miami, care a relatat că a cumpărat maşina online pentru o sumă de peste 1.4 milioane dolari. De altfel, când a fost reţinută în decembrie 2019, maşina era în drum spre noul ei proprietar american.
Acum instanţa urmează să decidă cine să fie declarat proprietarul legal al maşinii, or posesorul original italian, de la care maşina a fost furată, nu a încasat vreodată despăgubiri de la companii de asigurări pentru maşina furată. O mare enigmă rămâne a fi şi istoricul maşinii, care a petrecut ultimii 16 ani până a fi arestată în Canada, ba chiar a fost exploatată, odometrul indicând acum un parcurs cu peste 16 mii kilometri mai mare decât indica atunci când a fost furată în Italia.
0
9,784
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!