Premieră: BMW i4, primul Gran Coupe electric bavarez

17 Martie 2021, 11:12
Denis Godorozea
BMW a publicat primele imagini şi informaţii referitoare la noul i4, primul Gran Coupe electric al mărcii bavareze. Maşina a fost dezvăluită pe exterior în cele mai mici detalii, însă BMW nu a publicat şi imagini de la interiorul maşinii. Informaţiile tehnice sunt limitate la doar câteva caracteristici-cheie, dar în schimb bavarezii promit lansarea comercială până la sfârşitul acestui an.
În materie de design noul BMW i4 nu aduce prea mari surprize, or maşina a fost surprinsă în timpul testelor câteva săptămâni mai devreme. Limbajul stilistic este identic, astfel, cu cel adoptat de noile BMW Seria 3 şi Seria 4, dar cu actualizări de rigoare ţinând cont de substratul tehnic 100% electric. Totodată, i4 prezintă şi cum va arăta viitorul BMW Seria 4 Gran Coupe, ce va prelua motorizările clasice cu combustie internă de la sedanurile şi coupe-urile din aceeaşi serie.
Mai puţine informaţii au fost oferite despre substratul tehnic — BMW promite că noul i4 va fi un electromobil performant, ce va oferi în versiunile de top până la 530 CP, cel mai probabil cu două motoare electrice şi în cadrul unui sistem de tracţiune integrală. În aceste condiţii Gran Coupe-ul va putea accelera până la 100 km/h în aproximativ 4 secunde. Capacitatea bateriei nu a fost dezvăluită, însă bavarezii sugerează autonomii maxime de până la 590 km în standardul WLTP.
Informaţii adiţionale vor fi dezvăluite de bavarezi în săptămânile următoare în cadrul unei premiere ample, unde va fi dezvăluit şi interiorul electromobilului, cu tot cu sistemul iDrive de a opta generaţie inclus. BMW i4 va apărea în showroom-urile din întreaga lume în cea de-a doua jumătate a acestui an, iar bavarezii promit să lanseze şi o versiune de performanţă, electrică, preparată de divizia M Performance.
0
1,379
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!