Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Premieră: Lexus LF-Z, concept ce prefaţează un viitor electromobil şi un prim cross-coupe al mărcii

30 Martie 2021 - 13:35
Denis Godorozea
Lexus a publicat imagini şi informaţii despre conceptul LF-Z, model ce prefaţează simultan un electromobil de generaţie nouă, un prim SUV cu siluetă coupe, dar şi concepţiile tehnologice şi de design pe care marca premium nipone planifică să le introducă în serie până în anul 2025.
Una dintre misiunile conceptului este de a prezenta cum va evolua limbajul stilistic al mărcii în viitor, ce nu aduce o revoluţie şi menţine elementele-cheie de design, familiare gamei actuale. Vedem aici şi noua interpretare a scutului frontal în formă trapezoidală, un calandru decorativ lipsit de grile, ce va deveni caracteristic pentru toate electromobilele viitoare Lexus. Muchiile ascuţite, inclusiv la nivelul farurilor LED rămân la ordinea de zi, pe când posteriorul indică mai multe modificări consistente. Aici îşi are loc un bloc optic orizontal ce cuprinde întreaga parte posterioară şi integrează inscripţia "Lexus" în schimbul emblemei tradiţionale, dar şi un eleron vertical pe partea de sus a lunetei.
Habitaclul este la fel de futurist şi, precum e în vogă acum, minimalist. Toate elementele de control sunt concentrate pe un ecran tactil al sistemului multimedia, unit într-un corp cu instrumentarul de bord digital, ambele orientate exclusiv spre şofer, semn că celui din spatele volanului îi va fi atribuit rolul principal aici, pe când pasagerii par să fie mai neglijaţi.
Mai puţine informaţii au fost furnizate despre substratul tehnic. Japonezii sugerează că LF-Z are la bază o platformă modulară dedicată electromobilelor, fără a preciza măcar denumirea ei. Cel mai probabil, ca şi anterior, electromobilele Lexus vor avea un substrat tehnic unificat cu modelele Toyota, dar cu actualizări de rigoare pentru segmentul premium. Tot aici Lexus promite un sistem de propulsie cu tracţiune integrală DIRECT4, ce va include multiple regimuri de funcţionare, cu cuplu livrat separat pe fiecare punte, dar şi în tandem. Japonezii promit că sistemul electric proaspăt dezvoltat va fi mai receptiv, oferind electromobilelor un comportament mai dinamic şi savuros, însă cel mai probabil nu este vorba despre un sistem cu 4 motoare electrice, câte unul pentru fiecare roată.
Mai puţine detalii au fost furnizate şi despre planurile de conversie a acestui concept într-un model de serie. În schimb, japonezii promit să lanseze 25 modele noi pe parcursul următorilor 5 ani, dintre care cel puţin 10 vor fi electrificate (nu neapărat electromobile, de altfel). Printre acestea sunt prevăzute şi actualizări şi facelift-uri pentru modelele existente, dar şi lansarea unor modele absolut noi, care anterior nu s-au mai regăsit în gama japonezilor. Tot către 2025 toate modelele de serie cu emblema Lexus vor dispune de cel puţin câte o versiune 100% electrică.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter