Premieră: Renault Taliant vine să înlocuiască vechiul Symbol. Pare a fi un Logan în haine franceze

12 Martie 2021, 09:24
Denis Godorozea
Renault prezintă primele imagini cu un model absolut nou, ce vine să înlocuiască sedanul devenit clasic deja, Symbol. Sedanul de generaţie nouă a fost numit Taliant şi a preluat substratul tehnic de la modelele constructorului din Mioveni, fiind, de fapt, un Logan îmbrăcat în haine de Renault, cu design specific modelelor franceze.
Pe exterior acest Taliant nu prea poate fi confundat cu Logan-ul, decât prin formele caroseriei, care să câştige mai mult spaţiu la bord. Elementele de design, însă, corespund limbajului stilistic Renault, cu lumini de zi de tip LED în forma literei "C" în partea frontală şi accesorii ochite la compacta europeană Clio. De altfel, modelele Clio şi Symbol au o istorie comună.
Deocamdată francezii au publicat o serie de imagini cu exteriorul maşinii, iar habitaclul şi informaţiile despre substratul tehnic nu au fost dezvăluite. Ei bine, cel mai probabil Taliant are la bază platforma modulară CMF-B, pe care se bazează şi noua familie Logan/Sandero, în ideea micşorării costurilor, iar astfel putem anticipa şi o gamă de motorizări asemănătoare.
Taliant va fi destinat pieţei din Turcia în primul rând, iar dacă e să ţinem cont că în ţara respectivă nu sunt impuse norme de poluare la fel de draconice, precum în Europa, Taliant ar putea menţine o parte din motorizările vechi pe benzină, aspirate natural, cu 4 cilindri. Totodată, versiunile incipiente ar putea fi lipsite de sistemele de siguranţă activă obligatorii în Europa, precum cel de frânare automatizată de urgenţă.
0
2,207
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!