Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Premieră: Skoda Kushaq, cel mai accesibil SUV ceh, pe care nu-l vom vedea pe drumurile Europei

18 Martie 2021 - 14:04
Denis Godorozea
Skoda prezintă în premieră cel mai compact şi accesibil SUV din gamă — Kushaq se alătură modelelor Kodiaq, Karoq şi Kamiq, dar va fi disponibil strict în Asia, începând cu India. Modelul respectiv nu va fi disponibil în ţările europene, dar a preluat tehnologii şi soluţii de la crossover-ul Kamiq, fiind un model special adaptat specificului pieţelor în curs de dezvoltare.
Kushaq are la bază platforma modulară simplificată MQB-A0-IN, cum sugerează şi denumirea, gândită special pentru piaţa din India, însă în esenţă aceasta este o versiune adaptată a platformei MQB-A0 utilizată inclusiv şi de modele europene, precum Scala, Kamiq, dar şi Volkswagen Polo. În aceste condiţii, Kushaq are un ampatament identic cu Kamiq, de 2,651 mm, precum şi garda la sol de 188 mm, însă modelul indian este, totuşi, niţel mai compact — 4,221 mm în lungime şi 1,760 mm lăţime.
Pe interior Kushaq încearcă să repete modelele europene, dar pentru un preţ mai accesibil pentru indieni cehii au renunţat la câteva opţiuni şi au optat pentru materiale de calitate inferioară în raport cu Kamiq/Scala. În ciuda celor menţionate, crossover-ul va atrage cumpărători cu sistem de climatizare automat cu comenzi tactile şi ecran multimedia generos de 10 inch. Acestea, însă, în versiunile de top, care vor mai răsfăţa posesorii cu lumină ambientală decorativă şi chiar ventilare pentru scaunele faţă.
Lista motorizărilor include două unităţi turbo pe benzină. Este vorba despre motorul de 1.0 litri cu 3 cilindri, ce dezvoltă 115 CP. În versiunea de bază motorul se cuplează la cutia manuală cu 6 trepte, iar opţional este disponibilă o cutie automată cu 6 trepte. Mai sus s-a situat benzinarul 1.5 TSI, cu 150 CP la activ şi cutie robotizată DSG cu 7 rapoarte, disponibilă opţional în schimbul aceleiaşi cutii manuale. Ca şi Kamiq, acest crossover poate avea doar tracţiune pe puntea faţă.
Producţia noului Skoda Kushaq va demara în următoarele săptămâni la uzina locală. În viitor acest model va da naştere unui alt crossover compact şi accesibil cu emblema Volkswagen, numit Virtus. Modelele debutează în cadrul planului de acaparare a ţării asiatice, numit India 2.0, ghidat de Skoda.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter