Premieră: Skoda Octavia Pro. O versiune şi mai mare Octavia, pe care nu o vom vedea în Europa

9 Martie 2021, 11:50
Denis Godorozea
Skoda prezintă în premieră imagini şi informaţii despre una dintre cele mai scumpe şi fiţoase versiuni din gama noii generaţii Octavia. Noul model, denumit Octavia Pro, aduce un ampatament mărit, comparabil cu cel al generaţiei precedente Superb, şi are inclus standard un kit exterior mai agresiv, ochit la Octavia RS. Maşina asta va fi disponibilă, însă, exclusiv în China, acolo unde sunt la mare căutare modelele cu ampatament mărit, fără şanse să o vedem pe cale oficială în vreo ţară europeană.
Octavia Pro este un adevărat model de fiţe, având un ampatament extins cu 44 mm (până la 2,730 mm) şi fiind mai lungă cu 64 mm (până la 4,753 mm) în raport cu versiunea europeană, Octavia primeşte un sufix ochit la cei de la Apple, probabil, "Pro", dar şi are elemente exterioare preluate de la versiunile RS, incluse aici standard, precum bare de protecţie agresive cu prize de aer mari. În raport cu RS-ul, însă, Octavia Pro nu are incluse lumini de zi LED la nivelul barelor, dar beneficiază de o supradoză de elemente decorative cromate, exact pe placul chinezilor.
Concepţia asta de surplusuri continuă şi la interior, unde Octavia Pro surprinde cu un ecran al sistemului multimedia cu diagonală de 12.1 inch. Tehnic, cel mai probabil, acesta este identic cu celelalte versiuni Octavia, însă în Europa versiunile de top au un ecran de "doar" 10 inch. Standard este inclus instrumentarul de bord digital, iar portofoliul variantelor de tapiserie şi inserţii decorative a fost diversificat special pentru chinezi.
Noua versiune a fost dezvoltată de cehi în cooperare cu întreprinderea comună SAIC VW, specializată pe dezvoltarea şi producţia modelelor dedicate Chinei în gama Volkswagen. Anterior aceeaşi întreprindere a lansat versiuni cu ampatament mărit şi pentru crossover-ul ceh Karoq. Alte modificări tehnice nu sunt prevăzute — sub capota Octavia Pro se va situa benzinarul standard 1.4 TSI cu 150 CP în configurarea mai veche cu cutia robotizată cu 7 rapoarte. În schimb, Octavia Pro are standard suspensii spate multi-link în locul barei prevăzute pentru versiunile incipiente Octavia.
1
3,492
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!