Primele schiţe cu Skoda Kodiaq facelift: nici după 5 ani cehii nu riscă să modifice prea mult SUV-ul

30 Martie 2021, 17:19
Denis Godorozea
Skoda a publicat primele schiţe oficiale ce surprind modificările estetice pe care le va simţi versiunea actualizată a SUV-ului Kodiaq. Deşi cel mai mare model din gamă va marca 5 ani de la prima lansare, cehii pregătesc acum un facelift de mijloc de carieră, semn că Kodiaq se va menţine pe linia de producţie încă cel puţin vreo 3 ani.
Kodiaq şi-a făcut apariţia în gama cehilor în 2016 şi a devenit primul SUV cu siluetă clasică din gama constructorului din Mlada Boleslav, ce a dat ulterior naştere unei game complete de maşini pregătite de offroad, toate obligatoriu cu literele "K" şi "Q" în denumire (în cazul versiunilor cu motoare termice). Se pare, însă, că cea de-a doua generaţie Kodiaq se va reţine încă câţiva ani, iar pentru a fortifica poziţiile de piaţă a modelului actual a şi fost pregătit un facelift de mijloc de carieră.
În mai puţin de 5 ani de producţie de serie, Kodiaq se bucură de un succes remarcabil, depăşind bornda de 600 mii unităţi comercializate în peste 60 ţări din lume. Succesul îi impune pe cehi să nu să se aventureze în schimbarea aspectului exterior al lui Kodiaq, urmând doar câteva actualizări minore la nivel de faruri şi calandru — partea de sus a blocurilor optice frontale va deveni mai îngustă, pe când calandrul, dimpotrivă, mai proieminent, în conformitate cu actualul limbaj stilistic al mărcii. Optica posterioară îşi va schimba forma, ochită la primul SUV electric al mărcii, Eniaq iV.
Premiera versiunii actualizate Skoda Kodiaq va avea loc peste 2 săptămâni, în 13 aprilie, când vor fi dezvăluite şi informaţii tehnice complete. Voci apropiate companiei sugerează că Kodiaq facelift va avea pentru prima dată o versiune electrificată de tip plug-in hybrid.
0
1,732
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!