Renault lansează noua generaţie Kangoo Van cu trei tipuri de motorizări, inclusiv una electrică

25 Martie 2021, 14:46
Denis Godorozea
Renault a publicat detalii complete despre noua generaţie a utilitarei Kangoo Van. Francezii au dezvăluit lista motorizărilor disponibile pentru vehicului comercial proaspăt lansat în Europa, printre care se regăsesc unităţi pe benzină, motorină, dar şi o versiune 100% electrică. Se pare, însă, că Kangoo nu va mai rezerva şanse de revenire cu o nouă generaţie şi pentru monovolumul Dacia Dokker.
Ca şi anterior, noul Kangoo Van va fi disponibil în două versiuni de caroserie, în funcţie de ampatament şi lungime. Compartimentul de depozitare oferă spaţiu util de încărcare de până la 3.9 m3 şi poate transporta greutăţi de la 600 kg în versiunea de bază, până la o tonă în varianta de top cu ampatament extins. Compartimentul dedicat depozitării oferă multiple posibilităţi de transformare şi fixare a mărfurilor.
În habitaclu pentru şofer şi cei doi pasageri sunt prevăzute multiple spaţii de depozitare pentru obiecte mici cu o capacitate totală de până la 60 litri. Obiectele personale pot fi ascunse chiar şi într-un compartiment ce şi-a făcut loc pe planşa de bord, mai sus de instrumentar, dar şi tradiţional mai sus de consola centrală. Versiunile de top surprind cu un nivel generos de echipare, cu sisteme de siguranţă activă şi pasivă disponibile anterior doar pe autoturisme, dar şi sistem multimedia avansat cu ecran tactil şi posibilităţi de conectare.
Lista motorizărilor include 2 unităţi cu combustie internă, disponibile în 5 versiuni, în funcţie de putere. Versiunile pe benzină sunt prezentate de unitatea turbo 1.3 TCe, disponibilă pe mai multe modele din cadrul Alianţei Renault-Nissan, disponibilă cu 100 sau 130 CP la activ. Versiunile diesel sunt reprezentate de motorul Blue dCi de 1.5 litri, cu 75, 95 sau 115 CP la activ. Indiferent de puterea maximă selectată, motoarele se cuplează la cutia manuală cu 6 trepte, fie la cutia robotizată EDC cu 7 trepte, disponibilă opţional.
În topul gamei se va situa, fireşte, versiunea electrică, numită Kangoo Van E-Tech Electric. În acest caz utilitara este echipată cu un motor electric, ce acţionează roţile punţii faţă şi oferă instant 100 CP şi 245 Nm. Motorul este alimentat de un set de baterii cu o capacitate totală de 44 kWh, ce promite autonomii de 265 km — mai mult decât suficient pentru o zi de livrări intense în mediul urban. Mai mult de atât, electromobilul comercial va oferi mereu opţiunea suplinirii rapide a rezervelor de energie cu până la 75 kW — de la o asemenea sursă electromobilul are nevoie de 42 minute pentru a obţine 80% din capacitatea maximă de energie. De la prize de 22 kW, respectiv, încărcarea completă va avea loc în 2 ore.
1
2,237
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!