Renault vrea să vândă cota de acţiuni deţinute la Daimler. Parteneriatul e în pericol?

12 Martie 2021, 10:46
Denis Godorozea
Conducerea Renault a anunţat că intenţionează să renunţe la propria cotă de acţiuni deţinută în cadrul concernului Daimler. Francezii deţin peste 16 milioane acţiuni, ceea ce constituie o cotă de 1.54% din totalul acţiunilor. În ciuda acestor planuri, Renault susţine că va continua să coopereze cu germanii de la Mercedes-Benz, asta chiar dacă în ultimii ani părţile au renunţat la multitudinea proiectelor comune.
Potrivit Renault, mijloacele financiare căpătate din vânzarea acţiunilor Daimler vor fi distribuite în dezvoltarea gamei de modele cu emblema Renault şi pentru noile tehnologii. Cât despre cooperarea dintre cele două companii, la ora actuală practic singurul proiect comun vizează vehiculele utilitare comerciale, cum este familia Renault Kangoo şi Mercedes-Benz Citan. Monovolumul german urmează să păşească într-o nouă generaţie în viitorul apropiat, având un substrat tehnic unificat cu Renault, inclusiv o versiune 100% electrică.
Multiple proiecte comune, însă, au fost închise, or nici nu prea s-au bucurat de un succes deosebit. Astfel, printre cele mai renumite roade ale acestei cooperări se numără şi Mercedes-Benz X-Class, bazat pe Nissan Navara (Alianţa Renault Nissan), care a suferit un eşec. Mai devreme cei de la Nissan au eliminat din ofertă modelele Infiniti Q30 şi QX30, derivate din Mercedes-Benz A/GLA. Mai nou, se pare că şi motorul turbo de 1.33 litri, dezvoltat în comun de Renault şi Daimler, nu se va regăsi curând în ofertele germanilor, deşi anume acest motor este acum răspândit în oferta francezilor, dar şi poate fi comandat pentru hatch-ul A-Class.
0
1,289
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!