Replica clasicului Porsche 911 pentru copii, cu motor pe benzină, costă acum cât o maşină nouă

17 Martie 2021, 18:22
Denis Godorozea
Replicele automobilelor de serie, lansate chiar de constructorii cu renume, sunt deosebit de apreciat prin rândurile pasionaţilor auto şi o ocazie bună de a familiariza cei mai mici membri ai familiei cu lume auto. Dar cele mai multe din aceste replici, chiar şi originale, au motoare electrice din cauza dimensiunilor mai mici şi posibilităţilor inginereşti limitate. Ei bine, nu şi acest Porsche 911 Cabriolet Junior, creat de constructorul din Stuttgart în 1983.
În total germanii au construit doar 224 maşinuţe ce repetau în cele mai mici detalii decapotabilele clasice Porsche 911 din acei ani. Fiecare unitate avea un preţ de cel puţin 4,500 dolari americani, o sumă impunătoare pe atunci, însă acum un exemplar păstrat a fost scos în vânzare pentru suma de 17,800 dolari, sau cam cât ar valora un automobil nou-nouţ în dimensiuni normale, fie şi din segmentul bugetar.
Una dintre cele mai curioase detalii ale acestei maşinuţe se ascunde la posterior, ca şi pe modelul original, unde Junior are un adevărat motor cu combustie internă. Fireşte, nu e vorba de vreun boxer Porsche de 4.0 litri, ci de o unitate de doar 83 cm3, de origine Honda, ce dezvoltă 2.18 CP. Mai mult ca atât, motorul se mai cuplează şi la o cutie manuală cu 2 trepte şi marşarier! În aceste condiţii, maşinuţa poate rula cu cel mult 25 km/h.
Acest exemplar Porsche 911 Cabriolet Junior a fost păstrat într-o stare tehnică perfectă, chiar şi după aproape patru decenii de când a fost produs. Ei bine, şi parcursul este matractiv, or vânzătorul sugerează că maşina a rulat doar 10 km în aceşti ani.
0
2,118
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!