Sabine Schmitz, femeia legendară a Nurburgring-ului, a plecat dintre noi

17 Martie 2021, 14:56
Denis Godorozea
Sabine Schmitz, legenda competiţiilor sportive auto şi Regina Nurburgring-ului s-a stins din viaţă ieri, la vârsta de 51 ani, după o luptă îndelungată cu maladia. Schmitz a devenit faimoasă în lumea auto cu diverse recorduri şi victorii în motorsport, devenind prima femeie care a cucerit victoria în marea cursă de anduranţă de 24 ore pe Nurburgring.
Marea faimă internaţională Schmitz a obţinut-o în 2002, când a apărut pe micile ecrane în cadrul emisiunii Top Gear alături de Jeremy Clarkson, la volanul unui ring-taxi, taximetru de performanţă pentru aventuri la limită pe Iadul Verde în calitate de pasager. Cu doi ani mai târziu Sabine Schmitz i-a dat o lecţie lui Jeremy Clarkson pe circuit, sugerând că va obţine un timp mai bun de tur chiar şi la volanul unui monovolum, când prezentatorul a ales un Jaguar S-Type.
Începutul carierei faimoasei şoferiţe a început pe Nurburgring. Născută în oraşul Adenau din vestul Germaniei, în apropiere imediată de Nurburgring, tânăra Schmitz se aventura în zilele libere pe Iadul Verde cu maşina mamei sale. În anii 1990 Schmitz cucerea primele victorii în curse de circuit, inclusiv pe Nurburgring, iar către anul 2010 Schmitz a estimat că a parcurs circuitul german mai mult de 20 de mii de ori. Printre recordurile stabilite de Schmitz se numără şi timpul de referinţă stabilit la volanului Skoda Kodiaq RS în categoria SUV-urilor cu 7 locuri.
Anul trecut Sabine Schmitz a povestit în mediul online că din 2017 a luptat cu cancerul, motiv din care nu va fi prezentă pe grila de start pe Nurburgring.
0
1,817
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!