Şeful Audi confirmă: constructorul din Ingolstadt nu mai dezvoltă motoare cu ardere internă noi

16 Martie 2021, 18:16
Denis Godorozea
Audi nu-şi va mai bucura vreodată fanii cu noi motoare cu combustie internă — informaţia a fost confirmată de şeful constructorului din Ingolstadt, Markus Duesmann, într-un interviu pentru presa germană. Asta ar însemna o eliminare completă a motoarelor tradiţionale din oferta Audi în următorii ani, însă germanii susţin că vor continua actualizarea unităţilor existente atât cât va fi posibil.
În contextul standardelor de poluare tot mai aspre, Audi şi întreg concernul Volkswagen Group au dat startul unei campanii de electrificare, în cadrul căreia departamentele inginereşti şi-au concentrat forţele în dezvoltarea noilor platforme modulare dedicate strict electromobilelor, dar şi pentru dezvoltarea motoarelor electrice de generaţie nouă. La nivel de concern, decizia conducerii Audi de a stopa dezvoltarea noilor unităţi de propulsie se va face resimţită pentru toate celelalte branduri.
În prezent cea mai mare cotă din motoarele cu combustie internă existente în portofoliul Audi corespund în totalitate normelor de poluare actuale, însă autorităţile ţărilor cu importanţă primordială pentru germani vor continua să înăsprească standardele de emisii, respectiv şi cei de la Audi vor fi nevoiţi să se conformeze şi să îmbunătăţească unităţile existente. Parte a îmbunătăţirilor pregătite de Audi este includerea unităţilor tradiţionale de propulsie în sisteme micro-hibride, hibride clasice şi de tip plug-in — dar şi aceste operaţiuni necesită cercetări şi investiţii majore, potrivit lui Duesmann.
De menţionat, că din 2025 Uniunea Europeană va instala un standard de poluare şi mai sever, Euro 7, mai aspru în raport cu standardele precedente, dar unul care nu exclude în totalitate motoarele termice din ecuaţie. În schimb, mai multe state, inclusiv membre UE, intenţionează să interzică înmatricularea maşinilor cu motoare termice din 2035, tot atunci Audi ar putea deveni un brand 100% electric.
0
1,403
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!