Seria Type S revine oficial: japonezii lansează cea mai rapidă Acura de serie din istorie

18 Martie 2021, 16:09
Denis Godorozea
Anunţată încă în primăvara anului trecut, seria legendară Type S revine în gama Acura. Primul model de performanţă devine sedanul TLX, care se anunţă a fi cel mai rapid model din istoria constructorului premium nipon. Seria Type S renaşte, astfel, după o pauză de peste un deceniu, or ultimul model a fost scos din producţie în 2009.
Noua generaţie Acura TLX este disponibilă în SUA încă din toamna anului trecut, iar în momentul premierei publice japonezii au publicat şi imagini cu cea mai performantă versiune din gamă, Type S, dar nu şi caracteristicile maşinii aşteptate de fani. Sub capota sedanului s-a situat noul benzinar turbo V6 de 3.0 litri. Motorul dezvoltă 360 CP şi 480 Nm, fiind cuplat la cutia automată cu 10 rapoarte cu transmisie integrală SH-AWD.
Aparent, cifrele nu inspiră vreun record în segment, însă japonezii declară cu mândrie că această Acura este cea mai rapidă din istoria companiei, fără a oferi detalii despre caracteristicile dinamice. Voci apropiate companiei sugerează că acceleraţia de la 0 la 60 mph (0-97km/h) are loc în aproximativ 6 secunde. Pe lângă performanţele ameţitoare, japonezii au recalibrat sistemul de tracţiune integrală SH-AWD, ce favorizează standard, de regulă, roţile punţii faţă, dar într-un regim de condus sport transmisia va distribui până la 70% din cuplu pe puntea spate.
Suspensia dublu-braţ faţă şi multi-link spate promite un comportament mai predictibil şi savuros, iar sistemul de frânare standard a fost înlocuit cu mecanisme livrate de Brembo, cu discuri cu diametru mărit şi etriere cu câte 4 pistoane. Vânzările vor demara următoarele săptămâni, preţurile urmând să fie anunţate mai târziu.
0
1,531
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!