Shelby a pregătit un monstru de offroad pe baza Ford F-250 cu turbodiesel de 6.7 litri sub capotă

1 Martie 2021, 11:54
Denis Godorozea
Shelby American a prezentat o nouă creatură monstruoasă pe baza pickup-ului Ford F-250. Maşina are sub capotă turbodieselul Power Stroke de 6.7 litri şi beneficiază de un tratament special pentru a înainta nemilos indiferent de tipul de drum, iar în total ediţia specială va enumera doar 250 pickup-uri.
Maeştrii Shelby au echipat pickup-ul cu noi bare de protecţie metalice, fortificate, fixatoare speciale în benă pentru roţile de rezervă, echipate cu sisteme LED de iluminare adiţionale. Pe exterior maşina poate fi distinsă inclusiv prin aripile evazate şi anvelopele de offroad BFGoodrich KM3. Habitaclul este tapisat cu piele rezistentă cu embleme Shelby aplicate pe spătare, iar elementele decorative de pe planşa de bord au fost înlocuite cu unele noi, din fibră de carbon şi oţel.
Mai importante sunt modificările tehnice, însă cei de la Shelby nu au îndrăznit să introducă careva modificări la nivelul unităţii de propulsie şi transmisiei. De altfel, în varianta standard unitatea Power Stroke de 6.7 litri oferă putere suficientă de 482 CP şi un cuplu monstruos de 1,424 Nm. În schimb, suspensia s-a ales cu braţe şi stabilizatoare noi, fortificate, amirtozoare reglabile şi adaptive Fox 2.5.
Shelby promite o gardă la sol mărită, suspensie mai flexibilă, ceea ce va face noul F-250 Super Baja un adevărat rege de offroad, care nu pierde din caracteristicile sale practice — maşina poate tracta în continuare remorci cu greutăţi de până la 17 tone. Respectiv, creatura lansată de Shelby va putea concura în acest sens concomitent cu versiunile standard Tremor şi Raptor, oferite de Ford.
Fireşte, toate aceste minunăţii nu ar putea fi prea accesibile, în special ţinând cont de tirajul limitat la doar 250 unităţi. Aşadar, în SUA preţul pentru Shelby F-250 Super Baja porneşte de la 126 mii dolari americani, pe când un pickup standard Ford F-250 cu motor identuc costă aproximativ 64 mii dolari.
0
1,086
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!