Şi Dacia poate: acest Logan MCV a parcurs 1 milion 150 mii km şi încă e în condiţie decentă

28 Martie 2021, 09:52
Redacţia PiataAuto.md
De cele mai multe ori, când auzim despre maşini care se apropie de cifre de un milion de kilometri parcurşi, sau chiar au depăşit această barieră, avem în faţă modele Mercedes-Benz sau alte maşini premium. Adevărul e că de foarte multe ori nu e dor o diferenţă că acele maşini ar putea ajunge la asemenea parcurs, din punct de vedere mecanic, iar altele n-ar putea. Mai degrabă, proprietarii care fac asemenea cifre de km depun efortul de a întreţine tehnic mai bine o maşină premium care merge atât de mult, în timp ce la una bugetară, de obicei nu se prea găsesc oameni care să investească aceeaşi grijă pe parcursul atâtor ani şi kilometri. Dar asta nu înseamnă că nu există şi excepţii.
Această Dacia Logan MCV a fost scoasă de curând la vânzare în Italia, iar când am văzut-o prima dată ne-am gândit dacă nu cumva vânzătorul a greşit cifra parcursului. N-a greşit, însă. Fabricat în 2007, exemplarul ăsta de Dacia a parcurs între timp 1,148,716 km, adică aproape 1 milion 150 mii km! Mai mult ca atât, maşina asta are o instalaţie de gaz LPG, cooptată cu motorul său de 1.6 litri MPI, de sub capotă! Deci, motorul maşinii a rezistat la un asemenea parcurs uriaş, în ciuda faptului că a fost operat în mare parte cu gaz petrolier lichefiat!
Sigur, am putea găsi eventual şi exemple de Dacii cu parcursuri mari din serviciile de taxi, dar adevărul e că starea lor, pe de o parte, ajunge a fi deplorabilă de obicei către asemenea parcursuri, iar pe de altă parte foarte puţine taximetre cu asemenea cifre îţi pot oferi siguranţa că cifra de pe odometru e veridică. În cazul maşinii de care vorbim noi, proprietarul italian n-are nici o problemă să-şi informeze cumpărătorii că cifra kilometrilor de pe bord e, de fapt, la a doua rotaţie şi că pe lângă cei 148 mii afişaţi de maşină, mai există încă un milion complet.
Şi aici vine admiraţia pentru starea decentă în care se află azi această Dacia Logan MCV, luând în considerare parcursul său! Da, ni se spune că maşina a fost niţel împrospătată estetic, cu o spălare a motorului, pentru că altfel acesta ar fi arătat prea prăfuit şi inestetic. Iar acum, dacă ai privi-o ca aspect şi dacă vânzătorul nu ar menţiona despre milionul din minte, ai putea chiar să crezi că maşina are doar 148 mii km. Explicaţia e în faptul că maşina a fost exploatată de navetiştii unei companii, dar n-a fost în serviciul de taxi, prin urmare a beneficiat de un tratament de exploatare ceva mai puţin solicitant, pe autostrăzile italiene, şi-n acelaşi timp de o mentenanţă decentă pe toată perioada ei de alergare.
Iar faptul ăsta e confirmat şi de starea habitaclului. Dacă un interior de Dacia poate arăta aşa la peste 1 milion de kilometri parcurşi, noi nu putem zice decât jos pălăria pentru producător şi pentru cei ce au exploatat acest Logan MCV vreme de 13 ani!
Apropo, maşina are 7 locuri şi e în dotare Ambiance, ceea ce înseamnă că dispune şi de aer condiţionat. Şi cu tot cu parcursul uriaş, această Dacia Logan MCV are un preţ de 2,850 euro în Italia, fapt care vine să-i sublinieze starea tehnică şi estetică decentă a acestui exemplar cu aproape 1 milion 150 mii km parcurşi!
0
3,420
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!