Simply clever în Cehia: autorităţile din Praga au găsit soluţia pentru o reţea imensă de prize de încărcare

3 Martie 2021, 13:36
Denis Godorozea
Autorităţile cehe au identificat o soluţie pe cât de simplă, pe atât de ingenioasă pentru a rezolva problema lipsei de prize de încărcare pentru electromobile în Praga. Surse de încărcare vor apărea în cele mai multe zone din oraş, în afara staţiilor specializate de încărcare pentru electromobile. De fapt, Praga ar putea deveni o reţea imensă de încărcătoare în cadrul proiectului respectiv.
Conform proiectului, autorităţile planifică să instaleze în oraş până al 6,000 prize de încărcare pe parcursul următorilor 6 ani. Prizele vor fi încorporate în felinarele stradale din capitala cehă. În primii 2 ani de la startul proiectului nu mai puţin de 400 prize vor fi disponibile în 12 cartiere. Până atunci, însă, urmează cercetări suplimentare în acest sens şi pregătirea infrastructurii.
Potrivit estimărilor, realizarea proiectului va costa aproximativ 33.6 milioane euro şi va dura vreo 6 ani. Astfel autorităţile vor anticipa cererea sporită pentru prize de încărcare odată cu creşterea numărului de electromobile în ţară, or către anul 2030 în Cehia vor fi înmatriculate nu mai puţin de 700 mii electromobile.
0
1,053
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!